Ελλάδα

Στον Άρειο Πάγο Οικονόμου – Βρούτσης με τον φάκελο για τους χούλιγκαν

Τι ζητούν από την Εισαγγελία

Parallaxi
στον-άρειο-πάγο-οικονόμου-βρούτσης-μ-1093360
Parallaxi

Την πόρτα του Αρείου Πάγου πέρασαν σήμερα, Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και συναντώνται με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη με φόντο τα επεισόδια από χούλιγκαν στου Ρέντη που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού.

Οι υπουργοί ζητούν εκ μέρους της κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες της υποθέσεις που σχετίζονται με την αθλητική βία, ενώ θα αναζητηθεί, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών, αν υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις στον χώρο του αθλητισμού.

Επιπλέον, προσκόμισαν έναν φάκελο με όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας.

Το μήνυμα που διαμηνύουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είναι ότι ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά. Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη καλείται να διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις, ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπτουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα, αναφέρει το dikastiko.gr.

Νωρίτερα, μιλώντας στο OPEN o κ. Οικονόμου είχε δηλώσει σχετικά: «Όλα αυτά που κατά καιρούς η ΕΛΑΣ έχει συλλέξει, ενοποιημένα, θα τα θέσουμε στη διάθεση της Δικαιοσύνης θα ζητήσουμε την αναβάθμιση της παρακολούθησης της υπόθεσης».

«Πρέπει να ξαναμαζέψουμε περιστατικά, ονόματα, στοιχεία, διώξεις και όσος χρόνος και αν χρειαστεί να ξαναπιάσουμε το νήμα από την αρχή για να ξεδοντιάσουμε το φαινόμενο», τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Η πολιτική βούληση μιας κυβέρνησης διαφαίνεται όχι μόνο από τις δηλώσεις αλλά και από τα πράγματα που γίνονται (…). Η ασφάλεια των πολιτών ήταν και εξακολουθεί να παραμένει ψηλά στην ατζέντα μας. Αυτό γίνεται το τελευταίο διάστημα. Οι έλεγχοι πολλαπλασιάστηκαν, οι σύνδεσμοι σφραγίστηκαν κλπ. Το γεγονός πως υπάρχει ένα ζήτημα ασφάλειας που συνδέεται με μία πανδημία κουλτούρας βίας είναι ένα ζήτημα ευρύτερο. Δεν είναι ούτε αστυνομικό ούτε πρόθεση μιας κυβέρνησης».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα