Ελλάδα

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στο Βόλο – Η εικόνα από τα υπόλοιπα μέτωπα

Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Parallaxi
συνεχείς-αναζωπυρώσεις-στο-βόλο-η-ει-1037950
Parallaxi

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Βόλο, καθώς οι φλόγες και οι καπνοί έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους στην περιοχή της Κοκκίνας στον δήμο Ρήγα Φεραίου, με εναέρια μέσα να επιχειρούν στην περιοχή.

Εκεί υπάρχουν χορτολιβαδικές εκτάσεις και χαμηλή και μεσαία βλάστηση, αλλά και ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες. Canadair προχωρούν στη ρίψη νερού, ενώ υπάρχουν και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να παρέμβουν όπου χρειάζεται.

Η φωτιά στο μέτωπο στο Σέσκλο στη Μαγνησία έχει φουντώσεις, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις και δυσκολεύουν την κατάσβεση.

Πλέον οι φλόγες έχουν κατεύθυνση προς το χωριό το οποίο για την ώρα δεν διατρέχει κίνδυνο.

Άνοιξαν εργοστάσια στη ΒΙΠΕ Βόλου δίπλα στα αποκαϊδια – Αγνόησαν τις εκκλήσεις οι εργοδότες

Δεν είχαν περάσει ούτε 6 ώρες από τον έλεγχο της φωτιάς στην Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου, που έσβησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές και τα ξημερώματα οι διευθυντές εργοστασίων κάλεσαν τους υπαλλήλους τους για να δουλέψουν σε μια περιοχή που βρίσκεται σε επιφυλακή για αναζοπυρώσεις.

Σύμφωνα με το gegonota.news, τα μεγάλα εργοστάσια όπως η Χαλυβουργία και ο Παπαδόπουλος είναι κλειστά έχοντας σε επιφυλακή τις εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης , αλλά άλλες βιομηχανίες έβγαλαν το πρωί λεωφορεία για να μεταφέρουν τους εργαζόμενους για δουλειά, όταν δίπλα υπάρχουν αποκαϊδια .

Χθες από το Υπουργείο Εργασίας δεν εκδόθηκε απόφαση αλλά έγινε έκκληση να μείνουν κλειστά τα εργοστάσια ώστε να μην κινδυνέψει κανείς από τυχόν νέα εκδήλωση φωτιάς, αλλά και από την εισπνοή διοξινών.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός προχώρησε σε ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κύμη Ευβοίας, ενώ όσον αφορά το μέτωπο της Μαγνησίας, επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα.

«Στη Ρόδο μαίνεται το μέτωπο στο Βάτι, αλλά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά 6 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων 2 για τον συντονισμό».

Για την Κέρκυρα, ο κ. Αρτοποιός δήλωσε πως «οι αναζωπυρώσεις στα βορειοανατολικά μέχρι στιγμής ελέγχονται», ενώ ελέγχονται και οι «αναζωπυρώσεις στη βορειοανατολική πλευρά της Καρύστου»

Σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό, από τις 17 Ιουλίου έχουν υποστεί θερμοπληξία ή τραυματιστεί 74 πυροσβέστες.

«Παραμένουμε σε κατάσταση συναγερμού», προειδοποίησε.

Μικρή αναζωπύρωση στην περιοχή Λαύκη στην Κέρκυρα

Αναζωπύρωση υπήρξε νωρίτερα στην περιοχή Λάυκη στην Κέρκυρα, η οποία ελέγχεται.

Συνεχείς είναι και σήμερα οι αναζωπυρώσεις – Για 10η μέρα δίνεται η μάχη με τις φωτιές στη Ρόδο

Δεκάδες είναι και σήμερα οι μικρές και μεγάλες αναζωπυρώσεις που καταγράφονται από τα ξημερώματα στο νησί της Ρόδου.

Παρά το γεγονός ότι τα μεγάλα τουλάχιστον μέτωπα έχουν κοπάσει, εν τουτοις, στην περιοχή Βατίου , του Ασκληπειου, των Λαέρμων και κοντά στην Ιερά μονή Θάρρι, παρουσιάζονται συχνές αναζωπυρώσεις με τις οποίες τα πεζοπόρα τμήματα, οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι νέοι άνθρωποι της Ρόδου που βρίσκονται στο πεδίο της φωτιάς, να δίνουν διαρκή μάχη προκειμένου να τα θέσουν υπό έλεγχο.

Πριν από λίγα λεπτά σημειώθηκαν και νέες αναζωπυρώσεις κοντά στο Βάτι (στο κομμάτι προς Μεσσαναγρό) καθώς επίσης και προς το εκκλησάκι του Ταξιάρχη οι οποίες αντιμετωπίστηκαν εκ νέου από τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκονται στην περιοχή. Σημαντική είναι επίσης και η συνδρομή που γίνεται από τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις νερού στις περιοχές που σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Ισχυρές δυνάμεις τώρα, επιχειρούν σε ένα από τα τελευταία μέτωπα που έχουν αναζωπυρωθεί κοντά στον Ασκληπενό ποταμό, με κατεύθυνση τα Προφύλια.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, δόθηκε σκληρή μάχη σε ολόκληρο το χερσαίο τμήμα της φωτιάς με αποτέλεσμα πολλά από τα μέτωπα να τεθούν σε ύφεση.

Φωτιές: 74 πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των κατασβέσεων από τις 17 Ιουλίου

Αναλυτικά ο απολογισμός από 17/7/2023 για Πυροσβεστικό Προσωπικό:

  • 25 αναπνευστικά προβλήματα
  • 17 τραυματισμοί
  • 25 αδιαθεσία
  • 3 εγκαύματα
  • 2 θερμοπληξία
  • 2 τσιμπήματα

Πηγές: magnesianews.gr / gegonota.news / rodiaki.gr / ΑΠΕ / ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα