Ελλάδα

Σύνταγμα: Συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων

Έκλεισαν οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας

Parallaxi
σύνταγμα-συγκέντρωση-υπέρ-των-παλαισ-1071308
Parallaxi

Την υποστήριξή τους στον παλαιστινιακό λαό εκφράζουν χιλιάδες πολίτες που συμμετέχουν την ώρα στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε απ’ την πλατεία Συντάγματος με προορισμό την πρεσβεία του Ισραήλ στο Νέο Ψυχικό. Η σημερινή κινητοποίηση έρχεται μετά το έγκλημα πολέμου που σημειώθηκε χθες βράδυ σε νοσοκομείο της Γάζας, με περίπου 500 νεκρούς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω δύο ξεχωριστών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στο Ισραήλ με τα χιλιάδες ανθρώπινα θύματα τόσο από την πλευρά των Ισραηλινών όσο και από το στρατόπεδο των Παλαιστινίων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί το ΚΚΕ και διάφορες συλλογικότητες στην πλατεία Συντάγματος υπέρ των Παλαιστίνιων.

Αποτέλεσμα είναι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας να κλείσουν.

Ένα απ’ τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Επίσης ακούγονται τα συνθήματα «Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί» και «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών».

Δήλωση Κουτσούμπα

«Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό που υποφέρει επί δεκαετίες από τη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησης του με δολοφονίες αμάχων, με καταπάτηση παλαιστινιακών εδαφών, με κατοχή, αποκλεισμούς, εποικισμούς, απαρτχάιντ. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισραηλινό λαό που και ο ίδιος υποφέρει από το ίδιος το κράτος του Ισραήλ, από την αντιδραστική κυβέρνηση Νετανιάχου που τον στέλνει στο μακελειό του πολέμου, των συγκρούσεων ενάντια σε άλλους λαούς και κάνει και τον ίδιο θύτη και θύμα ταυτόχρονα» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη συγκέντρωση.

Πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες εγκληματικές ευθύνες, με την ανοχή και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθεί η φρεγάτα «Ψαρά», ή οποιαδήποτε μέσα στρατιωτικά έχουμε στην περιοχή της μέσης Ανατολής. Να μην υπάρξει αποστολή εκτός συνόρων στρατιωτικών δυνάμεων. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα. Να μην συμμετέχει η χώρα μας σε αυτό το μακελειό στη μέση Ανατολή γιατί θα την πληρώσει τελικά και ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Απαιτούμε, ζητάμε λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να φύγουν εδώ και τώρα τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Να υπάρξει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ».

Τα καλέσματα

Στη σημερινή συγκέντρωση είχαν απευθύνει καλέσματα συνδικάτα της Αττικής που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Επίσης, κάλεσμα συμμετοχής είχαν απευθύνει το ΜέΡΑ25, η ΕΕΔΥΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), όπως και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα