Ελλάδα

Συνταξιούχοι που εργάζονται: Τέλος στον «κόφτη» του 30% στις συντάξεις, με αύξηση φόρου

 Τι προβλέπει το μέτρο που έρχεται

Parallaxi
συνταξιούχοι-που-εργάζονται-τέλος-στ-552307
Parallaxi

Προς εξορθολογισμό οδεύει το μέτρο του «κόφτη» 30% για τους συνταξιούχους που εργάζονται για να τα βγάλουν πέρα.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κάνει στροφή με το τελευταίο σενάριο να αναφέρει πως εξετάζεται όχι τη μείωση του πέναλτι ή την αναλογικότερη μείωση της σύνταξης, αλλά την έξτρα φορολόγηση του εισοδήματος που προκύπτει από την εργασία τους.

Η αναμενόμενη διάταξη θα έρθει -εκτός απροόπτου- στη Βουλή τον Οκτώβριο σε σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση της οδηγίας «Περί διαφανών και προβλέψιμων όρων εργασίας.

Τι θα προβλέπει

Σε σχέση με το τι θα προβλέπει οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν πως θα υπάρξει κατάργηση του «κόφτη» 30% στη σύνταξη των εργαζόμενων συνταξιούχων.

Προβλέπει επίσης πως ο συνταξιούχος θα λαμβάνει το σύνολο της σύνταξής του το οποίο θα φορολογείται όπως τώρα με βάση την κλίμακα.

Επιπρόσθετα, στο εισόδημα που εισπράττει ο συνταξιούχος από την εργασία του και το δηλώνει θα επιβληθεί εκτός από τον ετήσιο φόρο και μια έξτρα φορολόγηση. Αξίζει να σημειωθεί πως το ύψος της φορολογικής επιβάρυνσης δεν έχει προσδιοριστεί. Οι σκέψεις του υπουργείου είναι να κινείται μεταξύ 10%-15%.

Σε σχέση με τον έξτρα φόρο αυτό που προκύπτει από πληροφορίες είναι ότι θα εισπράττεται από την ΑΑΔΕ και θα μεταφέρεται στα ταμεία του ΕΦΚΑ.

Ακόμα, αναμένεται να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην έχουν υπερφορολόγηση του συνταξιούχου. Αυτό θα επιτευχθεί με κάποιο «πλαφόν» στο φόρο.

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα