Ελλάδα

Τα αποτελέσματα για την ανακήρυξη της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024

Η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο – Ποιοι δήμοι της Θεσσαλονίκης πέρασαν στον δεύτερο γύρο

Parallaxi
τα-αποτελέσματα-για-την-ανακήρυξη-της-1074562
Parallaxi

Πέντε δήμοι της χώρας προκρίνονται προκειμένου να συμμετάσχουν στο δεύτερο στάδιο αξιολόγησης για την Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου αξιολόγησης των υποβληθέντων αιτήσεων από την αρμόδια επιτροπή. Πρόκειται για τους δήμους Θέρμης, Κομοτηνής, Λαρισαίων, Νεάπολης Συκεών και Ορεστιάδας.

Η πρωτοβουλία, υπενθυμίζεται, ότι υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης.

Όπως επισημαίνεται από τη ΓΓ, θα ακολουθήσει δεύτερο στάδιο αξιολόγησης από την Επιτροπή Ανακήρυξης της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας, που θα ολοκληρωθεί με εισήγηση προς τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα. Ο Δήμος – Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024 θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο Τελετής Ανακήρυξης που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Η Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024 είναι μία νέα πρωτοβουλία θεσμοθέτησης τιμητικού τίτλου που απονέμεται σε ένα δήμο της χώρας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας. Στοχεύει στη δημιουργία πόλεων φιλικών και εναρμονισμένων με τις ανάγκες των νέων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι η νεολαία θα συμμετέχει σε συζητήσεις και δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, τη κοινωνική ένταξη και συνοχή, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, την εργασία, την αστική ανάπτυξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη ψυχική υγεία, την αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση και διαφάνεια.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα