Τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα – Έξι εγκαυματίες

Το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής έκανε πριν λίγη ώρα ανακοίνωση.

Parallaxi
τα-πύρινα-μέτωπα-που-βρίσκονται-σε-εξέ-344988
Parallaxi

Το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής έκανε πριν λίγη ώρα, με πολύωρη καθυστέρηση 9,5 ωρών, ανακοίνωση σχετικά με τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα σε μικτή ζώνη αστικού και δασικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι πυρκαγιές:

-Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε 12:03 στη δασική έκταση στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη. Στο συμβάν επιχειρούν 68 οχήματα με 160 πυροσβέστες και 60 άτομα πεζοπόρο, μαζί με εθελοντικά οχήματα. Οργανωμένα απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Γαλήνη, Μαρούλα και Πανόραμα στην Κινέτα.

-Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16:17 σε δασική έκταση στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 60 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχείρησαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Έγινε οργανωμένη απομάκρυνση ατόμων από το Λύρειο Ίδρυμα καθώς και όλων των κατασκηνώσεων της ευρύτερης περιοχής.

-Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε 18:32 σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Πανόραμα, στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου του δήμου Ωρωπού. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

-Σε εξέλιξη είναι επίσης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:56 σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Μετόχι Βρυσών, στα Χανιά Κρήτης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας υπάρχουν έξι εγκαυματίες, που μεταφέρθηκαν από την περιοχή της Νέας Μάκρης σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Για τυχόν κι άλλους τραυματίες από τις πυρκαγιές θα είναι σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός και ΚΑΤ.

Λόγω της έντασης και έκτασης των πυρκαγιών, καθώς και της επικινδυνότητάς τους η χώρα μας υπέβαλλε αίτημα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για διεθνή συνδρομή σε εναέρια και επίγεια μέσα.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα