Ελλάδα

Τέμπη: Αδελφός θύματος απαντά στις «αλήθειες» του Π. Μαρινάκη – «Δείξτε λίγο σεβασμό και ενσυναίσθηση ρε»

Ο Βαγγέλης Βλάχος ξέσπασε κατά της κυβέρνησης με αφορμή το άρθρο του κυβερνητικού εκπροσώπου με τίτλο «Επτά αλήθειες για το δυστύχημα των Τεμπών».

Parallaxi
τέμπη-αδελφός-θύματος-απαντά-στις-αλ-1126205
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση των οικογενειών των 57 θυμάτων των Τεμπών που έναν χρόνο μετά αγωνίζονται ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Ο Βαγγέλης Βλάχος, που έχασε τον αδερφό του Βάιο, ξέσπασε κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το άρθρο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, με τίτλο «Επτά αλήθειες για το δυστύχημα των Τεμπών».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο κείμενο, ο κυβερνητικός αξιωματούχος αρνείται ότι υπάρχει συγκάλυψη και υπερασπίζεται τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, ενώ αφήνει αιχμές για την ευρωπαία εισαγγελέα.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βαγγέλης Βλάχος, απαντάει σε αυτές τις κυβερνητικές «αλήθειες» απαιτώντας από την κυβέρνηση:

«Να μην πιάνει στο στόμα της τα 57 θύματα, όταν από ένα από αυτά ακόμη δεν έχει παραδοθεί τίποτα στην οικογένεια του.

Να μην πιάνει στο στόμα της τα 57 θύματα, όταν κάποια τμήματα από αυτά ήταν πεταμένα στο Κουλουρι της Λάρισας για μήνες, λόγω των ενεργειών αλλοίωσης του χώρου, το ξεμπάζωμα και το μπάζωμα, ώρες και μέρες μετά το δυστύχημα.

Να μην κάνει λογοπαίγνια και προσθαφαιρέσεις ότι στα 57 «μπορεί να προστεθεί ένα θύμα ακόμη», γιατί πάνω από ένα χρόνο ένα παλικάρι ακόμη παλεύει για τη ζωή του. Τα θύματα των Τεμπών δεν είναι ένας αριθμός να προσθέτετε και να αφαιρείτε ο,τι σας καπνίσει για να κάνετε την προπαγάνδα σας».

Το άρθρο του Παύλου Μαρινάκη

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσδιορίζει τις εξής αλήθειες σε σχετικό άρθρο του: «Αλήθεια πρώτη – Ευθύνες», «Αλήθεια δεύτερη – Δικαιοσύνη», «Αλήθεια τρίτη – «Συγκάλυψη»», «Αλήθεια τέταρτη: Αιτιώδης συνάφεια με ανθρωποκτονία», «Αλήθεια πέμπτη: Νόμος περί ευθύνης υπουργών», «Αλήθεια έκτη: Ευρωπαία εισαγγελέας», και «Αλήθεια έβδομη: Το χρέος και η υπόσχεση».

«Όταν συμβαίνει μια τραγωδία με θύματα 57 αθώους ανθρώπους και μάλιστα νέους, αρμόζει η σιωπή. Ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα και στις οικογένειες τους. Τα λόγια περιττεύουν, συνήθως. Δεν χωρούν δικαιολογίες, εξηγήσεις, παρηγοριά. Δεν χωρά, όμως, ούτε χυδαία προπαγάνδα, που ισοδυναμεί με σκύλευση νεκρών. Αν στα 57 θύματα, προστεθεί ένα ακόμη, η αλήθεια, τότε θα είμαστε όλοι ασυγχώρητοι», δηλώνει αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης και στη συνέχεια αναλύει κάθε μια από τις επτά θεματικές του.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα