Ελλάδα

Τέμπη: «Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τους γονείς των θυμάτων», λέει ο Φλωρίδης

Τι είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του Κτηματολογικού Γραφείου

Parallaxi
τέμπη-δεν-υπάρχει-αντιπαράθεση-με-το-1141107
Parallaxi

Τη συμφιλίωσή του με τους συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη φαίνεται ότι επιδιώκει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, με τις νέες δηλώσεις που παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα (1/4) από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου της πόλης.

Ο κ. Φλωρίδης χωρίς να απολογηθεί για την περίφημη δήλωσή του πως “όσοι από τους πολιτικούς μιλούν για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα”, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης όσο και από συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, περιορίστηκε να επισημάνει πως, “η ειλικρινής συμπαράσταση της κυβέρνησης στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών είναι στην πράξη και όχι στα λόγια”.

“Κι όταν η κυβέρνηση ενεργεί στην πράξη για να διευκολύνει την απόδοση της δικαιοσύνης, όλοι οι πολιτικοί που μας κατηγορούν -γιατί για πολιτικούς πάντα μιλάμε-, δεν ψηφίζουν και δεν διευκολύνουν τις διατάξεις. Δεν διευκολύνουν, δηλαδή, τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πάει πολύ, λοιπόν, αυτοί που δεν ψηφίζουν τις διατάξεις αυτές να κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη“, πρόσθεσε.

“Δεν υπάρχει το παραμικρό σημείο αντιπαράθεσης, δεν υπάρχει το παραμικρό πεδίο έντασης με τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι διεξάγουν έναν αγώνα, για να μην ξεχαστεί η υπόθεση αυτή και να υπάρξει δικαιοσύνη. Αντίθετα υπάρχει σεβασμός, με πράξεις”, υπογράμμισε ο κ. Φλωρίδης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα