Τέμπη: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων της τραγωδίας

Τη Δευτέρα οι κηδείες των δύο νέων από την Κύπρο που επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία.

Parallaxi
τέμπη-συγκλονίζουν-οι-περιγραφές-των-979416
Parallaxi

Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες του μοιραίου τρένου στα Τέμπη «ζωντάνεψαν» στα μάτια αστυνομικών και διασωστών, που έφτασαν πρώτοι στον τόπο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος όπου αντίκρισαν εικόνες αποκάλυψης.

Άνθρωποι διαμελισμένοι, νέα παιδιά «πεταμένα» στα γύρω χωράφια και νεκροί, πολλοί νεκροί. Οι τραυματίες προσπαθούν να βρουν μια έξοδο διαφυγής.

Ένας νεαρός αστυνομικός, που μίλησε στον Alpha, έφτασε πρώτος, μαζί με ορισμένους συναδέλφους του, καθώς είχαν ειδοποιηθεί μόλις λεπτά μετά το δυστύχημα.

Η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη σημειώθηκε στις 23:21 και εκείνος έφτασε στο σημείο της τραγωδίας, 10 λεπτά αργότερα.

Πηγή: in.gr
Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας: “Άνθρωποι ικέτευαν να τους βοηθήσουμε”
Συγκλονίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας, περιγράφοντας τις στιγμές που έζησε αυτός και οι συνάδελφοί του όταν κλήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους λίγα λεπτά μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

“Όταν κλείνουμε τα μάτια μας, ακούμε φωνές, βλέπουμε τα πρόσωπα των ανθρώπων που ικέτευαν να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε, σπαρακτικές φωνές από ανθρώπους που έλεγαν ‘βοηθήστε μας, πάρτε μας από εδώ, από την κόλαση που ζούμε’, είπε μιλώντας στον Alpha.

Και συνέχισε: “Όσο φυσιολογικό ακούγεται σε ασκήσεις και σεμινάρια που κάνουμε, τόσο δύσκολο και απάνθρωπο είναι εκείνη την ώρα να πεις στον τραυματία ‘θα περιμένεις και θα φύγεις μετά από λίγο γιατί ένας άνθρωπος δίπλα σου κινδυνεύει ακόμα περισσότερο και θα πρέπει να μεταφερθεί αυτός πρώτος στο νοσοκομείο’.

“Ήταν η πυρκαγιά που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο της διάσωσης. Πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε η πυρκαγιά ίσως να μην υπήρχαν και τόσα πολλά θύματα, που έμειναν αβοήθητα λόγω της φωτιάς” κατέληξε ο κ. Γούλας.

Ο ίδιος μίλησε και στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας: “Οι εικόνες που αντικρίσαμε στο σημείο του δυστυχήματος… υπήρχε πόνος, δυστυχία, ο κόσμος έτρεχε κατά δεκάδες επάνω στους διασώστες, έτρεχε παντού για να ξεφύγει από αυτή την κόλαση που ζούσαν αφότου κατόρθωσαν και βγήκαν από τα βαγόνια.

Υπήρχαν άνθρωπο οι οποίοι είχαν πεταχτεί έξω από τα βαγόνια του συρμού, άνθρωποι και μέλη τα οποία ήταν έξω από τα βαγόνια και έπρεπε να γίνει περισυλλογή τους για να προχωρήσουν τα σωστικά συνεργεία για να βρουν και να αναζητήσουν και άλλους τραυματίες”.

Συγκλονίζει ο αθλητής Χριστόφορος Κωνσταντινίδης που έχασε τη μητέρα του στο δυστύχημα

Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση του πρωταθλητή κρίκων Χριστόφορου Κωνσταντινίδη, ο οποίος με ένα συγκινητικό μήνυμα στον λογαριασμό του στο Instagram αποχαιρέτησε τη μητέρα του που έχασε τη ζωή της στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι νεκροί έχουν φτάσει πλέον τους 57 και ανάμεσά τους βρίσκεται και η μητέρα του αθλητή, ο οποίος είπε το δικό του “αντίο” στο πιο αγαπημένο του πρόσωπο.

“Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες ελπίδες. Θέλω να πω δυο πράγματα. Έχω αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος μου πάρα πολλές φορές. Αυτό το κατάφερα γιατί από πίσω υπήρχε μια ΜΑΜΑ που για κάθε μέρα, για αμέτρητες ώρες με κρύο, με βροχή, με ζέστη, με δυο παιδιά από το χέρι και ένα στο καρότσι, έπαιρνε δυο λεωφορεία και με πήγαινε για προπόνηση.

Αυτή η μάνα έδωσε το παιδί της, τα χρόνια της και πολλά άλλα σε αυτή τη χώρα, και αυτή η χώρα τη σκότωσε και δεν ήταν καθόλου ατύχημα”, έγραψε ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης.

Πηγή: news247.gr

Αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας αναφέρει πώς είδε τις φλόγες και έτρεξε στο σημείο

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός οδηγού τουριστικού λεωφορείου ο οποίος περνούσε από την εθνική στο σημείο της σύγκρουσης ακριβώς ένα λεπτό μετά την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη την περασμένη Τρίτη το βράδυ.

Ο ίδιος περιγράφει την τραγική κατάσταση που αντίκρισε ενώ όπως λέει αρχικά δεν κατάλαβε πως πρόκειται για την σύγκρουση δύο τρένων, αλλά ενός τρένου με ένα φορτηγό. Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που αντίκριζε. Μάλιστα, ο ίδιος ήταν που μετέφερε τους 50 πρώτους επιβάτες στη Θεσσαλονίκη με το λεωφορείο του.

«Φωνάζαν βοήθεια συνέχεια. Κάποιοι κλαίγανε. Μετά με παίρνει τηλέφωνο ένας συνάδελφος, και μου λέει να σε πάρει τηλέφωνο η Hellenic να τους το πεις. Με πήραν 23:38 και μου λένε είσαι ο οδηγός; Τι έγινε; Λέω έχουν τρακάρει δύο τρένα μεταξύ τους. Μου λέει αποκλείεται. Λέω έχετε στείλει τρένο Αθήνα -Θεσσαλονίκη. Μου λέει ναι το 62. Λέω από Θεσσαλονίκη για Αθηνά. Μου λέει από Λάρισα το εμπορικό είναι. Λέω έχουν τρακάρει μετωπική. Μου λένε δεν μπορεί να έχει γίνει αυτό. Λέω μπροστά μου είναι. Η μηχανή έγινε αυτοκίνητο. Λυπάμαι που στο λέω αλλά ο οδηγός δεν νομίζω να ζει. Υπάρχει μια πυρκαγιά δεξιά μου».

Πηγή: skai.gr

Τη Δευτέρα οι κηδείες των δύο νέων από την Κύπρο που επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών

Αύριο το απόγευμα καταφθάνει στην Κύπρο η σορός της άτυχης Αναστασίας Αδαμίδη που επέβαινε στην μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών.

Θερμή παράκληση της οικογένειάς της προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ είναι να μην καλύψουν δημοσιογραφικά ούτε τη νεκρώσιμο ακολουθία, ούτε την ταφή της.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει:

”Την πολυαγαπημένη μας κόρη και αδελφή Αναστασία Αδαμίδη, κηδεύουμε την Δευτέρα 06/03/2023 και ώρα 14:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο και καλούμε όσους τιμούν τη μνήμη της να παραστούν. Η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια.

Οι τεθλιμμένοι: γονείς, αδέλφια και λοιποί συγγενείς. Αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για στήριξη οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η οικογένεια θα ήθελε δημόσια να παρακαλέσει τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όπως σεβαστούν την επιθυμία της να μην καλύψουν δημοσιογραφικά την νεκρώσιμο ακολουθία και ταφή. Αντιλαμβανόμαστε το δημόσιο ενδιαφέρον, θερμή παράκλησή μας όμως είναι αυτές οι πολύ ευαίσθητες προσωπικές στιγμές να μην τύχουν προβολής και δημοσιότητας.

Ειλικρινά σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την αμέριστη συμπαράσταση”.

Την Δευτέρα 6/3/2023 στις 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου οδηγείται στην τελευταία του κατοικία και ο αδικοχαμένος φοιτητής στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, Κυπριανός Παπαϊωάννου.

Παράκληση της οικογένειας, όπως στην εξόδιο ακολουθία παραστούν όλοι με λευκά ρούχα και αντί στεφάνων να δοθούν εισφορές διά την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εις μνήμη της Ψυχής του Κυπριανού.

Η σορός του άτυχου Κυπριανού καταφθάνει στην Κύπρο μαζί με εκείνη της άτυχης Αναστασίας, αύριο το απόγευμα με πτήση από την Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα