Τέμπη: «Θα ρωτούσα τον Καραμανλή γιατί δεν έκλεισε τα τρένα» δηλώνει πατέρας θύματος

«Αν υπάρχει κράτος δικαίου πρέπει να αύριο να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Πλακιάς.

Parallaxi
τέμπη-θα-ρωτούσα-τον-καραμανλή-γιατί-1128309
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi 

Δια ζώσης συνάντηση με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή ζητούν συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, ώστε να συζητηθούν με τον πρώην υπουργό Μεταφορών τα όσα εκτυλίχθηκαν από την ημέρα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος έως και σήμερα.

Το κάλεσμα στον πρώην υπουργό έγινε μέσω δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Νίκο Πλακιά, η οικογένεια του οποίου έχασε τρία κορίτσια.

«Σας περιμένουμε έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε μπροστά μας και γιατί όχι, να γυρίσετε όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά σας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του, ενώ καταλήγοντας αφήνει κι ένα υστερόγραφο στο οποίο γράφει τα εξής: «Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε μαζί μας», γράφει στο μήνυμά του.

«Βλέπουμε ότι κανείς δεν θέλει να μας αντιμετωπίσει»

Ο Δημήτρης Πλακιάς πατέρας θύματος μίλησε σήμερα στο Mega για την σχετική πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων.

«Εμείς είμαστε παρόντες, και βλέπουμε ότι κανείς δεν θέλει να μας αντιμετωπίσει», ανέφερε και συνέχισε τονίζοντας πως «μετά από 13 μήνες, οφείλουμε στον κόσμο να μάθει και να ακούσει και τις δύο πλευρές».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πατέρας θύματος, η πρόσκληση αυτή προς τον κ. Καραμανλή είναι ανοιχτή στην περίπτωση που δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο αυριανό κάλεσμα. «Αν δεν μπορεί αύριο, όποια μέρα, όποια ώρα και όποιο κανάλι θέλει, αλλά με κάμερες εμείς είμαστε ανοιχτοί», προσκάλεσε ο Δημήτρης Πλακιάς τον πρώην υπουργό Μεταφορών.

«Αν υπάρχει κράτος δικαίου πρέπει να αύριο να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης. Είναι δυνατόν ο υπουργός Δικαιοσύνης να λέει όσοι ασχολούνται με το μπάζωμα είναι για τα μπάζα; Το μπάζωμα το ανακάλυψαν καθαρά οι συγγενείς με τους αστυνομικούς», πρόσθεσε ο κ. Πλακιάς.

Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε ποια θα ήταν η πρώτη ερώτηση που θα του έκανε αν είχε μπροστά του τον κ. Καραμανλή, απάντησε «γιατί δεν έκλεισε τα τρένα, αφού η σύμβαση 717 δεν είχε υλοποιηθεί;».

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα