Ελλάδα

Θάνατος 22χρονης στην Κυψέλη: Συνελήφθησαν η μητέρα και η αδερφή της 2 χρόνια μετά

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον θάνατο της 22χρονης Φαίης, μητέρας τριών παιδιών και εγκυμονούσας, η οποία βρέθηκε το 2022 νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα

Parallaxi
θάνατος-22χρονης-στην-κυψέλη-συνελήφθη-1079290
Parallaxi

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της 22χρονης Φαίης Μπακογιώργου μητέρας τριών παιδιών και εγκυμονούσας, η οποία είχε βρεθεί το 2022 νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα στην περιοχή της Κυψέλης.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα, την αδερφή και την κοπέλα που φιλοξενούσε την έγκυο μητέρα των τριών παιδιών.

Οι τρεις τους κρατούνται στη ΓΑΔΑ και αύριο θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα είχε βρεθεί 500 μέτρα από το σπίτι της έξω από ένα πάρκινγκ. Τότε, ο πατέρας της 23χρονης έκανε μήνυση και ζητούσε να διερευνηθεί ο τρόπος θανάτου του. Μάλιστα, είχε βάλει ειδικό ερευνητή για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Βούλα Δημητριάδου, η δικηγόρος του πατέρα, μίλησε για την υπόθεση στο Mega λέγοντας: «Η κοπέλα βρέθηκε 500 μέτρα από το σπίτι της τυλιγμένη σε κουβέρτα.

Με πρωτοβουλία του πατέρα μου ανατέθηκε αυτή η υπόθεση. Η σορός του κοριτσιού ταυτοποιήθηκε μετά από καιρό. Για ένα χρόνο δεν έγινε κάτι. Μετά υποβάλλαμε εμείς μήνυση για να συνεχίσουν οι έρευνες. Έγινε η έρευνα από το Ανθρωποκτονιών και κατηγορούμενες είναι η μητέρα, η αδελφή και μη σπιτονοικοκυρά για κακουργηματικές πράξεις, μεταξύ αυτών και η ανθρωποκτονία. Αφορά και την εμπορία ανθρώπων η κατηγορία. Η μητέρα και η αδελφή της φαίνεται πως την εξέδιδαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες του iΕidiseis, σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τη δράση της γυναίκας που φιλοξενούσε την 22χρονη στο διαμέρισμα της οδού Ιωάννη Δροσοπούλου. Πρόκειται για την 57χρονη, η οποία συζούσε με τη Φαίη, τη μητέρα και την αδελφή της (όπως και τα ανήλικα παιδιά της Φαίης και της αδερφής της).

Η 57χρονη, σύμφωνα με τη δικογραφία, ξυλοκοπούσε την Φαίη (ενώ ήταν έγκυος), την απειλούσε και την ανάγκαζε να επαιτεί. Επίσης, φέρεται να ξυλοκοπούσε με ρόπαλο και τα παιδιά (σύμφωνα με μαρτυρία γείτονα). Οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι έφτανε στο σημείο να ωθεί τη Φαίη σε διερχόμενα οχήματα προκειμένου να εισπράττει αποζημίωση από τυχόν τραυματισμούς της.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «η 57χρονη χτυπούσε την Φαίη στην κοιλιά και μία φορά άρχισε να χοροπηδάει πάνω της, με στόχο να χάσει το παιδί. Η Φαίη είχε νοσηλευτεί πολλές φορές σε νοσοκομείο τραυματισμένη και σε άθλια κατάσταση από τα χτυπήματα και τους ξυλοδαρμούς. Ήταν τόσο άθλια η κατάστασή της που δε μπορούσε να μιλήσει και να πει όλα όσα ζούσε. Ο θάνατός της ήταν μαρτυρικός. Την τυλίξανε με μία κουβέρτα, που βεβαιώθηκε ότι βρισκόταν στο σπίτι της Κυψέλης, και την πέταξαν στον κάδο. Δεν είναι σαφές ποιοι τη μετέφεραν στον κάδο και πόσοι ήταν. Η μητέρα και η αδερφή της Φαίης έβλεπαν τα πάντα και δεν έκαναν τίποτα για να την προστατεύσουν».

Ο Νίκος Μπακογιώργος, πατέρας της Φαίης μιλώντας στο Live News είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω πολλά. Δεν είμαι σε κατάσταση που να μπορώ να μιλήσω. Έκαναν αγώνα μεγάλο για το παιδί μου. Ο Θεός με λυπήθηκε και η δικαίωση ήρθε».

Το χρονικό μιας φρικτής δολοφονίας

Στις 8 Οκτωβρίου του 2021 η 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου έγκυος στο 4ο παιδί της βρέθηκε νεκρή, παρατημένη και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα στην Κυψέλη. Η ταυτοποίηση της άτυχης κοπέλας καθυστέρησε πάρα πολύ και έγινε από ένα άτομο του συγγενικού της περιβάλλοντος στις 23 Νοεμβρίου 2021. Η σορός της Φαίης βρέθηκε περίπου 500 μέτρα μακριά από το διαμέρισμα στο οποίο φιλοξενούνταν μαζί με τα τρία παιδιά της, την αδελφή της, τον ανιψιό της και μία ακόμη γυναίκα ηλικιωμένη, η οποία έμενε σε διπλανό σπίτι και απεβίωσε μετά τον θάνατο της 23χρονης, από άγνωστα αίτια. Από την πρώτη στιγμή ο πατέρας της έλεγε ότι ήταν βέβαιος πως η κόρη του είχε δολοφονηθεί, καθώς βρέθηκε τυλιγμένη με κουβέρτα, φορώντας την πιτζάμα της. Το αρχικό πόρισμα του ιατροδικαστή μιλούσε για ισχαιμικό επεισόδιο.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα