Ελλάδα

Τι λένε Λέκκας, Τσελέντης για το νέο σεισμό που ανησύχησε την Αττική

«Υπάρχει διέγερση στην περιοχή»

Parallaxi
τι-λένε-λέκκας-τσελέντης-για-το-νέο-σει-1069076
Parallaxi

Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ καταγράφηκε στην Λαυρεωτική στις 6.33 το πρωί της Παρασκευής και έγινε αισθητός στους κατοίκους της Αττικής. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 8 Χλμ. ΒΒΑ της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 13 χλμ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα, πρόεδρο του ΟΑΣΠ, το επίκεντρο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, ανοιχτά του Δασκαλιού στη θαλάσσια περιοχή που δεν είναι υψηλής σεισμικότητας, αλλά εμφανίζει μια διέγερση τις τελευταίες μέρες.

«Δεν είναι περιοχή ανησυχίας, αλλά επειδή είναι πολύ κοντά στην Αττική παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Θεωρώ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» είπε στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος είπε ότι τρία χιλιόμετρα την ίδια ώρα καταγράφηκε και άλλη δόνηση ίδιου μεγέθους ανοικτά της Αστυπάλαιας σε μεγάλο εστιακό βάθος. Σημείωσε πως οι δυο δονήσεις δεν σχετίζονται και επίσης δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στην Αττική: Η περιοχή έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επισημαίνει ότι οι σεισμοί γίνονται αισθητοί στο σύνολο του Λεκανοπεδίου λόγω απόστασης, μικρούς εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης.

Ο καθηγητής Τσελέντης αναφέρει ακόμα ότι το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, «δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς».

Η εκτίμησή του είναι ότι δεν θα υπάρξει θέμα από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας και αναφέρει ότι «το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει πυκνώσει τα όργανα του στην περιοχή και παρακολουθεί την όλη εξέλιξη της ακολουθίας με μεγάλη ακρίβεια».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα