Ελλάδα

Τι θα γίνει με την Εθνική Οδό

Σε απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί μεγάλο μέρος της ΠΑΘΕ

Parallaxi
τι-θα-γίνει-με-την-εθνική-οδό-1055972
Parallaxi

Σε απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί και η ΠΑΘΕ σε ένα μήκος 60 χιλιομέτρων. Στελέχη της ΕΛΑΣ εξέφραζαν τον προβληματισμό τους λέγοντας ότι παρότι ο ήλιος έχει βγει, το νερό εξακολουθεί να τρέχει στον αυτοκινητόδρομο και η στάθμη του νερού έχει πέσει μόνο ένα μέτρο.

Εκτιμάται ότι οι μεγάλες ποσότητες νερού ενδέχεται να αποστραγγιστούν με φυσικό τρόπο, τις επόμενες πέντε ημέρες, ωστόσο θα χρειαστεί ο έλεγχος του οδοστρώματος προκειμένου ο αυτοκινητόδρομος να δοθεί στην κυκλοφορία.

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τον Μαλιακό ως το Κλειδί Ημαθίας λόγω εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή Γυρτώνης-Συκουρίου (Χ.Θ. 366).

Η κυκλοφορία πραγματοποιείται μόνο στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λεπτοκαρυά και από κόμβο Νίκαιας Λάρισας έως Αθήνα και το αντίστροφο.

Το παραπάνω κλίμα αποτυπώνεται και στη νέα ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης που συνεχίζουν τα δρομολόγια προς Αθήνα μέσω της Ιόνιας Οδού, με τα δρομολόγια να διαρκούν 2 ώρες παραπάνω.

Η σχετική ανακοίνωση:

«ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12/9/2023 – ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”

Και σήμερα Τρίτη, τα δρομολόγια στον άξονα Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη, γίνονται μέσω Ιονίας οδού (Γιάννινα – Πάτρα), καθώς η Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, παραμένει κλειστή και θα παραμείνει σύμφωνα με όσα πληροφορούμαστε από τις κρατικές αρχές, για αρκετές ημέρες ακόμη.

Για σήμερα προγραμματίστηκαν 16 δρομολόγια ανά κατεύθυνση, συνεπώς υπάρχει πρακτικά δρομολόγιο κάθε μία ώρα περίπου και όλοι οι επιβάτες, θα εξυπηρετηθούν, όπως πάντα συμβαίνει με το ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 71 χρόνια τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ> https://ktelthes.e-ticketing.gr/Pages/Destinations.aspx

Η διάρκεια της διαδρομής είναι κατά 2 περίπου ώρες αυξημένη (συνολικά 8 ώρες περίπου), ενώ η τιμή του εισιτηρίου παραμένει η ίδια.

Η δύσκολη κατάσταση που προκάλεσαν οι πλημμύρες, μας ταλαιπωρεί όλους. Όμως, είναι απείρως μικρότερη της τραγωδίας που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας στη Θεσσαλία, που έχασαν ζωές και περιουσίες.

Συνεπώς, αντί γκρίνιας για τη δίωρη, αναπόφευκτη καθυστέρηση, ας ευχηθούμε την ταχεία επούλωση των πληγών, που άνοιξε η καταστροφική επέλαση του “Daniel”, στους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία».

Η εικόνα από την Εθνική Οδό, όπως καταγράφηκε από βίντεο της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα