Ελλάδα

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα έξω από τη Βουλή προτείνει ο εισαγγελέας

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο

Parallaxi
την-ενοχή-του-οδηγού-για-το-θάνατο-του-ι-735791
Parallaxi

Με το σκεπτικό ότι ο κατηγορούμενος δεν επέδειξε την απαιτούμενη προσοχή, με αποτέλεσμα να προκαλέσει το θάνατο του 23χρονου φοιτητή Ιάσονα Λαλαούνη, ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας εισηγήθηκε προς τους δικαστές να κηρύξουν ένοχο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια τον οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη, που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή στις 12 Μαρτίου του 2021.

«Δεν επέδειξε την απαιτούμενη προσοχή και με αυτή του την αμέλεια προκάλεσε το θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη. Ο κατηγορούμενος οδηγούσε με απερισκεψία και χωρίς την απαιτούμενη προσοχή» τόνισε στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός , επισημαίνοντας ότι «υπήρχε νόμιμος τρόπος για να εισέλθει το όχημα στη Βουλή (σ.σ. μέσω Ακαδημίας)» με τον πατέρα του θύματος να λέει από τον ακροατήριο: «Ναι αλλά θα έχανε τρία λεπτά και για τρία λεπτά σκότωσε το παιδί μου».

«Μακάρι να είχα έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά του νωρίτερα…» υποστήριξε

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική… Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λωρίδας κυκλοφορίας. (…) Και ο θανών όμως υπερέβαινε το νόμιμο όριο ταχύτητας. Υπάρχει συνυπαιτιότητα του θανόντος η οποία συνεκτιμάται στην επιμέτρηση της ποινής του κατηγορούμενου. Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό αμέλειας βαρύνει τον κατηγορούμενο, ο οποίος παραβίασε τον ΚΟΚ με απαγορευμένη στροφή στο σημείο» πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου. «Μακάρι να είχα έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά του νωρίτερα. Από το 2018 που υπηρετώ εγώ μπαίνουμε στην Βουλή από αυτό το σημείο και ποτέ κανείς δεν μας είπε τίποτα. Εκείνη την ημέρα η είσοδος για τη Βουλή από την Αμαλίας ήταν κλειστή λόγω συγκέντρωσης. Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από Κριεζώτου και να μπούμε στη Βουλή από Ακαδημίας. Ήμουν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανα δεν απαγορεύονταν. Ακόμη και σήμερα μετά το τροχαίο η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι…»!

Συγγενής θύματος: Αυτή είναι η Ελλάδα…

«Κρίμα έφυγε ένας νέος άνθρωπος, μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω νωρίτερα με την οικογένεια. Είμαι και εγώ πατέρας και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον γιο μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι» είπε κλείνοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο.

Πηγη – in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα