Το αποκαλυπτικό βίντεο ανάλυσης των φονικών πυκαγιών από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Αναλύει τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Αττική τη Δευτέρα 23η Ιουλίου, την ημέρα που ξέσπασαν οι φονικές πυρκαγιές.

Parallaxi
το-αποκαλυπτικό-βίντεο-ανάλυσης-των-φ-347406
Parallaxi

Τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Αττική τη Δευτέρα 23η Ιουλίου, την ημέρα που ξέσπασαν οι φονικές πυρκαγιές αναλύει σε ένα βίντεο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr.

Στο βίντεο που ακολουθεί έχει γίνει προσπάθεια να δοθεί, με απλό τρόπο, η περιγραφή της μετεωρολογικής κατάστασης που επικρατούσε την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 στην περιοχή της Αττικής.

Δίνονται στοιχεία για το ανεμολογικό πεδίο της ημέρας, καθώς και πιλοτική εφαρμογή του μοντέλου διάδοσης του μετώπου πυρκαγιάς από την Πεντέλη προς τις ακτές της ανατολικής Αττικής (σημειώνουμε ότι η διάδοση του μετώπου, σύμφωνα με το μοντέλο, γίνεται πιο αργά απ’ότι στην πραγματικότητα).

Η βελτίωση του συγκεκριμένου μοντέλου είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ώστε να παραδοθεί στους ενδιαφερόμενους φορείς ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο πρόγνωσης της εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πυρκαγιά της Αν. Αττικής είναι η δεύτερη φυσική καταστροφή με τα περισσότερα θύματα στη χώρα μας μετά το φονικό καύσωνα του Ιουλίου 1987.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη:

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα