Ελλάδα

Το συνδικάτο του ΟΑΣΘ κατηγορεί για “πραξικόπημα” τον Τσερμενίδη

Νέα δράματα στον ΟΑΣΘ.

Parallaxi
το-συνδικάτο-του-οασθ-κατηγορεί-για-π-218723
Parallaxi

Για “πραξικόπημα”, που οδηγεί το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ σε παράνομη εκλογική διαδικασία και σε παράνομο εκλογικό αποτέλεσμα, καταγγέλλει τον νυν πρόεδρο του οργανισμού, Δημήτρη Τσερμενίδη, ο επικεφαλής της Ενωτικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΟΑΣΘ-Ε.ΣΥΣ.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο επικεφαλής της Ενωτικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΟΑΣΘ–Ε.ΣΥΣ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου των εργαζομένων στον οργανισμό, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσερμενίδης “με πραξικόπημα, αρνείται να εφαρμόσει την εκλογική διαδικασία όπως την ορίζουν μια σειρά νόμων (Ν. 4482/2017, Ν. 3965/2011, Ν. 3429/2005) όπου με σαφή και ρητό τρόπο ορίζουν ότι οι εκλογές διεξάγονται με εφορευτική επιτροπή της πλέον αντιπροσωπευτικής δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η δευτεροβάθμια οργάνωση που βάσει νόμου έχει την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών, είναι η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). Ο «μεγαλοσυνδικαλιστής» Τσερμενίδης, παρόλα όσα ορίζουν οι νόμοι, αλλά και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, καθώς και η ΟΣΜΕ σε επιστολή της, στήνει «βολικές» εφορευτικές επιτροπές μόνος του”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της Ενωτικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΟΑΣΘ – Ε.ΣΥΣ, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ κινδυνεύουν να μείνουν στην πιο κρίσιμη περίοδο χωρίς εκπρόσωπό τους στο ΔΣ του οργανισμού, ξεκαθαρίζει “δεν θα το επιτρέψουμε” και σημειώνει χαρακτηριστικά: “Η εποχή των συνδικαλιστών των μεγαλομετόχων τελείωσε”.

Πηγή: ΑΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα