Τραγωδία στη Χαλκιδική: To Υπουργείο ρίχνει ευθύνες στον δήμο Κασσάνδρας για την άδεια του λούνα παρκ

Πειθαρχική δίωξη κατά της δήμαρχου Κασσάνδρας για το λούνα παρκ ζητά το υπουργείο Εσωτερικών

Parallaxi
τραγωδία-στη-χαλκιδική-to-υπουργείο-ρίχ-1204245
Parallaxi

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τις ευθύνες των αρχών για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη χθες το βράδυ (19.08.2024) σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα ένας 19χρονος να εκτοξευτεί από το κάθισμά ενός παιχνιδιού και να σκοτωθεί.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έβγαλε ανακοίνωση για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, απαντώντας στις δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας, κα Αναστασίας Χαλκιά, ότι υπεύθυνος για την άδεια λειτουργίας είναι το υπουργείο.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρεται πως ο μοναδικός υπεύθυνος για την άδεια και τη λειτουργία του λούνα παρκ είναι ο δήμος Κασσάνδρας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης

«Σχετικά με τις δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε λούνα-παρκ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 110 του ν. 4442/2016 μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας.

Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας».

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει διατάξει ήδη πειθαρχικό έλεγχο στη δήμαρχο Κασσάνδρας για το αιματηρό δυστύχημα.

Ετοιμαζόταν να πάει στην Αθήνα για σπουδές στην Αεροπορία ο 19χρονος

Όπως είπε η γιαγιά του παιδιού στο newsit.gr «ο Γιάννης μας ήταν να φύγει για σπουδές στην Αθήνα στην Αεροπορία και τώρα όλα γκρεμίστηκαν. Όλα έσβησαν μέσα σε μία στιγμή»…

Ο 19χρονος ανέβηκε μαζί με τον 16χρονο αδερφό του στο παιχνίδι, που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες, και το οποίο έμελλε να του στοιχίσει τη ζωή. «Ετοιμαστείτε, θα φύγει δυνατά» φώναξε ο χειριστής του παιχνιδιού, που πάνω σε μία τρελή «κούρσα» έσπασε, με τον άτυχο Γιάννη να εκσφενδονίζεται και να χτυπά το κεφάλι του πάνω σε κολωνάκι.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, με την οικογένειά του, συντετριμμένη για τον χαμό του παιδιού τους, να ζητά απαντήσεις για τη λειτουργία του λούνα παρκ, όπου σκοτώθηκε ο Γιάννης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα