Ελλάδα

Τρεις συλλήψεις για καύση ξερών χόρτων σε όλη την Ελλάδα – Τι δήλωσε ο Κικίλιας

Οι Αρχές γνωστοποίησαν τρεις συλλήψεις πολιτών για καύση ξερών χόρτων ανά την Ελλάδα

Parallaxi
τρεις-συλλήψεις-για-καύση-ξερών-χόρτω-645649
Parallaxi

Σε συνολικά τρεις συλλήψεις πολιτών, το Σάββατο και την Κυριακή, προχώρησαν οι Αρχές για καύση ξερών χόρτων.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση:

Συνελήφθη χθες, 27 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αρεοπόλεως, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα στην Τ.Κ. Νεοχωρίου του δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 28 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ιτέας, σε ημεδαπή, η οποία δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην θέση «Αϊ Λιάς» Γαλαξιδίου του δήμου Δελφών στην Φωκίδα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 28 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Κασσάνδρας, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην περιοχή Μόλα Καλύβα – Κασσανδρινό του δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Σε δήλωση για τις συλλήψεις προχώρησε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος τόνισε: Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα καλλιεργειών. Η ανευθυνότητα και η αδιαφορία για τις πιθανές ολέθριες συνέπειες, με το νέο αυστηρό πλαίσιο δεν μένουν ατιμώρητες.

Ήδη έγιναν 3 συλλήψεις, επεβλήθησαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ ένας εξ αυτών θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα. Σε λίγες ημέρες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος. Προειδοποιώ ότι ο εξ αμέλειας εμπρησμός επισύρει πλέον σημαντικές ποινές και ταυτόχρονα κάνω έκκληση προς όλους να προστατεύσουμε τις ζωές, τις περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα