Ελλάδα

Τρία τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη – Συναγερμός σε Εύβοια και Ροδόπη

Οι συντονισμένες ενέργειες κατάσβεσης - Μήνυμα του 112 στη Ροδόπη για εκκένωση του Κιζαρίου και του Κοντοδεσπότι Ευβοίας

Parallaxi
τρία-τα-ενεργά-μέτωπα-της-φωτιάς-στην-α-1047839
Parallaxi

Σε εξέλιξη και ενεργά παραμένουν τα μέτωπα της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη. Από πό τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά που από χθες καίει στην Κίρκη και τη Συκορράχη κατέβηκε προς την περιοχή της Αύρας όπου επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επίσης μέτωπο πυρκαγιάς προερχόμενο από τη Δαδιά κινείται προς τους οικισμούς των Κοίλων και της Μελίας οι οποίοι εκκενώνονται καθώς και προς το ρέμα της Ιτέας στη Μάνθεια. Τέλος μέτωπο πυρκαγιάς υπάρχει και στην περιοχή της Μαυρόπετρας το οποίο κινείται νοτιοδυτικά προς τη Συκορράχη και το Νομό Ροδόπης.

Ως προς τις καιρικές συνθήκες η μικρή μείωση της έντασης των ανέμων, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς το προηγούμενο Σάββατο, κράτησε μόνο λίγες ώρες, γεγονός που δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων

Συντονισμός δυνάμεων

Με στόχο να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς της Δαδιάς προς τα δυτικά και συγκεκριμένα προς τη Λεπτοκαρυά το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφάσισε την υιοθέτηση της πρότασης του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης η οποία προβλέπει την επέμβαση από τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα σε συνεργασία με υλοτόμους των δασικών συνεταιρισμών στην περιοχή του Μεγάλου Ρέματος της Αισύμης στο Σανιδοχώρι.

Επίσης θα ζητηθεί η συνδρομή των αγροτών οι οποίοι διαθέτουν βυτιοφόρα για την τροφοδότηση με νερό των οχημάτων της πυροσβεστικής καθώς σε αρκετούς οικισμούς σημειώνονται προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

Νέο μήνυμα του 112 στη Ροδόπη για εκκένωση του Κιζαρίου

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 15:48 στη Ροδόπη καθώς είναι σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά. Το μήνυμα αναφέρει ότι όσοι βρίσκονται στο Κιζάρι να απομακρυνθούν προς τις Σάπες.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Κοντοδεσπότι Ευβοίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει δασική έκταση ενώ για την κατάσβεση της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής

Μήνυμα από το 112 εστάλη στις 16:20 στους κατοίκους της περιοχής Κοντοδεσπότι στην Εύβοια με την οδηγία να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς το Σταυρό λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα