Ελλάδα

Τροπολογία για μεταναστευτικό: Προς καταψήφιση ο Σαμαράς

Βαθύ παραμένει το ρήγμα εντός ΝΔ με αφορμή το μεταναστευτικό, παρότι το Μαξίμου επέβαλε το δόγμα της κομματικής πειθαρχίας, πλην του πρώην πρωθυπουργού.

Parallaxi
τροπολογία-για-μεταναστευτικό-προς-κ-473450
Parallaxi

Σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η ψηφοφορία για την τροπολογία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου που αποτέλεσε την αφορμή να ξεσπάσει σκληρή αντιπαράθεση εντός της Νέας Δημοκρατίας, με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός τάχθηκε κατά της τροπολογίας μόλις λίγη ώρα αφότου αυτή ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή και ακολούθησε ένας νέος γύρος εσωκομματικής κρίσης, καθώς αρκετά στελέχη εξέφρασαν την αντίθεσή τους χρησιμοποιώντας τη γνωστή ακροδεξιά ρητορική.

Μπροστά στο φιάσκο το Μαξίμου αποφάσισε να επιβάλει κομματική πειθαρχία, εξαιρώντας, όμως τον Αντώνη Σαμαρά, σε μια ξεκάθαρη κίνηση να αποφύγει τον ανοιχτό εμφύλιο.

Περαιτέρω διαφοροποιήσεις από το γαλάζιο στρατόπεδο δεν αναμένονται, όμως έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει ο Αντώνης Σαμαράς. Εάν, δηλαδή, θα επιλέξει να απουσιάζει από την ψηφοφορία ή θα εμφανιστεί στη Βουλή για να ψηφίσει «όχι».

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. θα δώσει το «παρών» στην Ολομέλεια και θα καταψηφίσει σε μια κίνηση σταθερή μεν προς τη σκληρή στάση που κρατά για το ζήτημα, αλλά και σημαντική «δήλωση» απέναντι στις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα