Ελλάδα

Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σταθερότητα χωρίς δεύτερες και τρίτες εκλογές

«Η δημοκρατία είναι για εμάς ζήτημα αξιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Parallaxi
τσίπρας-νίκη-του-συριζα-σημαίνει-σταθ-969181
Parallaxi

Για ψηφοδέλτια αμφίπλευρης διεύρυνσης και ανανέωσης μίλησε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση, αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων πολλών χρόνων».

Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε πως «η κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί από αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν, από το αν θα περιοριστεί η αποχή και κυρίως των νέων ανθρώπων και από την επιλογή που θα κάνουν οι αναποφάσιστοι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σημείωσε, θα δώσει μεγάλη έμφαση το επόμενο διάστημα στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών:

  1. Η ακρίβεια και ειδικότερα η αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, στα διυλιστήρια, στα σούπερ μάρκετ που ροκανίζει το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και εξασφαλίζει δισεκατομμύρια υπερκερδών για τους λίγους και ισχυρούς, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη.
  2. Και αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
  3. Οι πλειστηριασμοί και η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που παρείχαν οι νόμοι Κατσέλη – Σταθάκη, μετά τον νέο πτωχευτικό και την άρση της προστασίας, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο.
  4. Η υπονόμευση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας και της Παιδείας, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη.
  5. Η παραβίαση των κανόνων της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, έχει τη σφραγίδα του καθεστώτος Μητσοτάκη.

«Η δημοκρατία είναι για εμάς ζήτημα αξιακό. Χωρίς Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη, άρα δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής είναι αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη των εκλογών».

«Τα αδιανόητα σενάρια που εξυφαίνει τελευταία ο κ. Μητσοτάκης για αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ηττοπάθειας από τον ίδιο και παραδοχή ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιλογή Μητσοτάκη, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, είναι να σύρει τη χώρα σε δεύτερες και τρίτες εκλογές. Άρα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δε σημαίνει μόνο δικαιοσύνη, σημαίνει και σταθερότητα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα