Ελλάδα

ΒΙΝΤΕΟ: Κυνηγός κεφαλών στον Έβρο αιχμαλωτίζει μετανάστες σε καρότσα

Άνθρωποι που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και μια Πολιτεία που το ανέχεται και συχνά με δηλωσεις το υποδαυλίζει

Γιώργος Τούλας
βιντεο-κυνηγός-κεφαλών-στον-έβρο-αιχμ-1047531
Γιώργος Τούλας

Εδώ και τρεις μέρες διακινούνται στον Έβρο κηρύγματα μίσους εναντίον ξένων ως υπεύθυνους για τις φωτιές. Μάλιστα οι φήμες διακινούνται και από τοπικά ΜΜΕ που μιλούσαν γενικά και αόριστα για δεκάδες συλλήψεις, κάτι που δεν επαληθεύτηκε ποτέ από την αστυνομία.

Σήμερα κυκλοφορεί στο τουίτερ βίντεο κατοίκου της Αλεξανδρούπολης που ”συλλαμβάνει” πρόσφυγες και μετανάστες τους κλειδώνει σε καρότσα και περηφανεύεται για τη λεία του, «25 κομμάτια».

Σαν σακιά πεταμένους στο κλειστό τρέιλερ του οχήματός τους.

Στο βίντεο περηφανεύεται για τη λεία και καλή τους Εβρίτες να κάνουν το ίδιο.

«Κοιμόμαστε! Μια βόλτα από τη Χηλή μέχρι Σκοπό Βολής έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω εδώ μέσα στο τρέιλερ. Ανοιξε λίγο. 25 κομμάτια. Ανοιξε λίγο το σύρμα. Θα μας κάψουν αυτοί ρε πούστη, θα μας κάψον αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 215 κομμάτια τα μπάσταρδα. Εχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Ολο το βουνό έχει γεμίσει γαμώ την τρέλα τους ρε πούστη. Αυτοί είναι ορκισμένοι, άσε, γάμησέ το, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο», είναι τα λόγια του.

Απόψε υπήρχε νέο κάλεσμα για κυνήγι από δικηγόρο της περιοχής.

Ελπίζουμε η αστυνομία να ήταν εκεί και να προέβη στα πρέποντα…

Φρικτές μνήμες πογκρόμ των Εβραίων αλλά και του εμφυλίου με καταδώσεις ανθρώπων έρχονται στο νου. Άνθρωποι που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και μια Πολιτεία που το ανέχεται και συχνά με δηλωσεις όπως τη σημερινή του υπουργού Δημήτρη Καιρίδη πώς«Η τραγωδία επιβεβαιώνει τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης» ή του υπευθύνου της Πυροσβεστικής που δεν μίλησε για νεκρούς ανθρώπους αλλά για παράτυπους το υποδαβλίζουν.

Ο βουλευτής Ευροπίδης Συλλιανίδης σήμερα σε τοπικό ραδιόφωνο:

«Έχουν καεί τεράστιες εκτάσεις και μερικά σπίτια. Το ευχάριστο είναι ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές» μετέφερε ως σχόλιο στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης 22 Αυγούστου για την πορεία των πυρκαγιών στον τόπο μας.

Αναφορικά με την απουσία εναέριων μέσων, με εξαίρεση τις πρώτες πρωινές ώρες στον Σώστη και τις απογευματινές μετά στη Γρατινή, ο βουλευτής απάντησε: «όταν έχεις τεράστια μέτωπα που απειλούν ανθρώπινες ζωές και κατοικημένες περιοχές, δύσκολα μπορείς να αποσπάσεις από εκεί πτητικό μέσο, όταν δεν υπάρχει ανάλογος κίνδυνος σε σένα».

Σε αυτό το σημείο ο πολιτικός ήταν σαφής αναφορικά με το που έχουν εντοπιστεί οι εστίες της πυρκαγιάς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θύτες είναι αλλοδαποί μη νόμιμοι μετανάστες. Αναλυτικά είπε τα εξής: «πολλοί φοβούνται ή αποφεύγουν να το αναφέρουν, αλλά είναι περίεργο –κι ας το εξετάσουν οι ειδικοί- ότι οι περισσότερες νέες εστίες φωτιών εμφανίζονται την ίδια ώρα, σε σχετικά μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, κατά μήκος της οροσειράς της Ροδόπης και κατά μήκος των ορεινών μονοπατιών που διέρχονται κατά κανόνα μαζικά όλο το προηγούμενο διάστημα παράνομοι μετανάστες. Αυτό δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη να στελεχωθεί με συνοριοφύλακες ο Νομός Ροδόπης με κριτήρια εντοπιότητας, ώστε οι ίδιοι οι χωριανοί να μπορούν να περιφρουρούν τον τόπο και την οικογένειά τους».

Τα χειρότερα μάλλον είναι προφανώς μπροστά μας. Η τοπική Κου Κλουξ Κλάν σε δράση…
#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα