Ελλάδα

Βοιωτία: 25χρονος εντοπίστηκε με υλικό από σεξουαλικές κακοποιήσεις 7χρονων παιδιών

Η σύλληψή του έγινε μετά από συνεργασία των ελληνικών Αρχών με αμερικανικές υπηρεσίες που ασχολούνται με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Parallaxi
βοιωτία-25χρονος-εντοπίστηκε-με-υλικό-α-967303
Parallaxi

Πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά που προκαλεί σοκ εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην κατοχή ενός 25χρονου στη Βοιωτία.

Στα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του απεικονίζονταν σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών από εφτά ετών. Η σύλληψή του έγινε μετά από συνεργασία των ελληνικών Αρχών με αμερικανικές υπηρεσίες που ασχολούνται με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, που εντόπισαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, καθώς ο νεαρός Έλληνας είχε αποκτήσει πρόσβαση σε διαδικτυακή εφαρμογή που παρείχε πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων προσχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία καθώς ο τόπος κατοικίας του κατηγορούμενου στη Βοιωτία. Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, ο 25χρονος είναι ιδιωτικός υπάλληλος και εργαζόταν περιστασιακά, ενώ αφού οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και στον Ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι, 2 κινητά, φορητή κάρτα αποθήκευσης και USB.

Μάλιστα, από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, προσχολικής έως και εφηβικής ηλικίας, λόγος για τον οποίο ο 25χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Πηγή: ieidiseis.gr / Αλέξανδρος Καλαφάτης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα