Ελλάδα

Βοήθεια στα ζώα που άφησε χτυπημένα ο Ιανός

Μπορεί να χάθηκαν πολλά, για κάποιους ίσως τα πάντα αλλά όσο υπάρχουν ζεστές καρδιές για όλους η φλόγα της ζωής θα ξανάψει.

Parallaxi
βοήθεια-στα-ζώα-που-άφησε-χτυπημένα-ο-ι-662623
Parallaxi

Εικόνες- Λέξεις: Νώντας Στυλιανίδης

Ο «Ιανός» μας έδειξε το κακό του πρόσωπο, αφήνοντας στο πέρασμα του την καταστροφή.. Ιθάκη, Κεφαλονιά, Καρδίτσα, Φάρσαλα από τις πιο πληγείσες περιοχές. Οι άνθρωποι έχασαν σε μια στιγμή το βίος τους. Ανίσχυροι μπροστά στην φύση, «παλεύουν» με νυχιά και με δόντια να ξαναστήσουν μια υποφερτή ζωή, έχοντας και την απειλή του ιού πάνω απ’ το κεφάλι τους.

Ευτυχώς, τα ανακλαστικά των συνανθρώπων είναι γρήγορα και σαν τα μυρμήγκια εκ του περισσεύματος στέλνουν ότι μπορούν για να συνδράμουν στην ανακούφιση των πληγέντων.

Όμως, δίπλα στους ανθρώπους και άλλες ψυχές βρέθηκαν στις έλεος της καταιγίδας. Πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες, πουλερικά, σκυλιά, γάτες για να μην λογαριάσουμε τις σιωπηλές απώλειες των φυσικών καταστροφών… τα ζώα του δάσους.

Κι αν για τα ζώα της κτηνοτροφίας θα υπάρξει κρατική μέριμνα, για τα δεκάδες αδέσποτα και τα φιλοξενούμενα σε φιλοζωικές η κατάσταση είναι τραγική. Μπροστά στον ανθρώπινο πόνο υποχωρούν πολλά. Όμως αυτοί οι σύντροφοι της καθημερινότητας εν καιρώ ηρεμίας έχουν κι αυτοί δικαίωμα στην επιβίωση.

Παράλληλα λοιπόν με τις εργώδεις προσπάθειες για συλλογή υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας ο Ανδρέας, η Τατιάνα, η ζωή, η Τζένη, η Γλυκερία, ο Χάρης και ο αδελφός του, η Κατερίνα, η Άρτεμις, η βασω, ο Γιώργος και η Δανάη με την βοήθεια του κ. Δημητρη Στεφανίδη που αφιλοκερδώς έβαλε το όχημα και τα έξοδα για το ταξίδι, μάζεψαν χρήματα, ψώνισαν και έστειλαν στο φιλοζωικό σωματείο Φαρσάλων friends of animals και στο φιλοζωικό σωματείο Καρδίτσας ΔΙΑΣΩΖΩ τροφές και υλικά για την επιβίωση των τετράποδων φίλων.

Που περιμένουν, να προσφέρουν την άδολη αγάπη τους στους συμπάσχοντες ανθρώπους. μπορεί να χάθηκαν πολλά, για κάποιους ίσως τα πάντα αλλά όσο υπάρχουν ζεστές καρδιές για όλους η φλόγα της ζωής θα ξανάψει.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα