Ελλάδα

Βόλος: Τη Δευτέρα απολογείται ο πατέρας που σκότωσε τον κουνιάδο του επειδή βίαζε την κόρη του

«Προσπάθησε να ζητήσει εξηγήσεις και ακολούθησαν όσα ακολούθησαν», λέει ο δικηγόρος του 50χρονου.

Parallaxi
βόλος-τη-δευτέρα-απολογείται-ο-πατέρα-1104712
Parallaxi

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο 50χρονος πατέρας για τη δολοφονία του 33χρονου άνδρα στον Βόλο και κουνιάδου του αφού είχε μάθει από την κόρη του ότι τη βίαζε από την ηλικία των 9 ετών και στη συνέχεια απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει φωτογραφίες και βίντεο που την απεικονίζουν.

«Αρνείται την ανθρωποκτόνο πρόθεση»

Ο 50χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» ο δικηγόρος Μιχάλης Βασιλικός, ο οποίος έχει αναλάβει μαζί με τον Αλέξη Κούγια την υπεράσπιση του, ανέφερε ότι ο φερόμενος δράστης δεν αποδέχεται την κατηγορία πως εκτέλεσε τον κουνιάδο του εν ψυχρώ.

«Αρνείται την ανθρωποκτόνο πρόθεση και αρνείται ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Την καραμπίνα, εξήγησε, ότι την πήρε μαζί του, διότι ο θανών είχε βίαιο παρελθόν και επειδή φοβόταν ότι μετά τις αποκαλύψεις που θα γίνονταν, θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του και την υγεία του. Την πήρε για προστασία», είπε ο κος Βασιλικός.

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό «αλήτης» και πως «δεν ήταν καλός πατέρας» από την σύντροφο του 50χρονου, ο δικηγόρος σχολίασε τα εξής:

«Πιστεύω το είπε πάνω στην ψυχική της ταραχή, γιατί δεν θα προχωρούσε σε σύμφωνο συμβίωσης με κάποιον που θεωρούσε αλήτη. Φαντάζομαι θα μετανιώσει γρήγορα αυτόν τον χαρακτηρισμό».

«Προσπάθησε να ζητήσει εξηγήσεις και ακολούθησαν όσα ακολούθησαν»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος Μιχάλης Βασιλικός, είπε ότι «ο ίδιος έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι τώρα που πέρασαν ώρες και καθάρισε το μυαλό του, ότι λυπάται πάρα πολύ για όλα όσα συνέβησαν, αλλά δεν αποδέχεται ότι είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση».

«Ως προς τα γεγονότα πράγματι ζήτησε εξηγήσεις από την κόρη του για την τύχη των χρημάτων τα οποία της είχε δώσει η κόρη του αναγκάστηκε υπό την πίεση αυτή να του κάνει αυτές τις αποκαλύψεις.

Στη συνέχεια, μετά από περαιτέρω πιέσεις, του αποκάλυψε και ποιος ήταν αυτός ο οποίος διέπραττε αυτά και από εκεί και πέρα φαίνεται ότι βρέθηκε σε κατάσταση πολύ έντονης θλίψης και οργής. Προσπάθησε να ζητήσει εξηγήσεις και ακολούθησαν όσα ακολούθησαν» επισήμανε ο συνήγορος του 50χρονου.

Σχετικά με την φράση «θα το τακτοποιήσω εγώ» που φέρεται να είπε ο 50χρονος πατέρας αφού αποκαλύφθηκε η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η κόρη του, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν εννοούσε ότι «θα του αφαιρέσει τη ζωή».

Βίαζε το παιδί στο σπίτι τους

«Το παιδί ήταν σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση όταν το είδα, από την ηλικία των 9 δεχόταν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και από την ηλικία των 12 μέχρι τα 14 γινόταν οι βιασμοί, με το μικρότερο αδελφάκι μέσα στο σπίτι, οι γονείς τους εργάζονταν, ο θείος είχε ελεύθερη πρόσβαση», είχε δηλώσει νωρίτερα και στον ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλικός και συμπλήρωσε πως: «Όταν χρειάστηκε χρήματα άρχισε να εκβιάζει την κοπέλα ότι θα δημοσιοποιήσει το υλικό που είχε στην κατοχή του».

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 50χρονος πατέρας και καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, πήρε την καραμπίνα που κατείχε νόμιμα από το σπίτι του στην Αργαλαστή και έφυγε για την Αγριά. Προφασιζόμενος ότι είχε πάθει μηχανική βλάβη με το αμάξι, ο 50χρονος κάλεσε τον 33χρονο άνδρα, ώστε να τον βοηθήσει. Οι δύο άντρες αρχικά λογομάχησαν κι έπειτα ήρθε το τελειωτικό χτύπημα για τον 33χρονο.

Στις 21:00 ακριβώς, ο 50χρονος τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε την πράξη του. Είπε ότι σκότωσε τον βιαστή της κόρη του και πάει να παραδοθεί.

Ο 50χρονος δράστης είναι πατέρας τριών κοριτσιών από το πρώτο του γάμο. Η μητέρα τους σκοτώθηκε σε ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα. Μεγάλωνε τις κόρες του μόνος του. Με τη δεύτερη σύζυγο, και αδερφή του θύματος, έχουν ένα ακόμα παιδί.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα