Ελλάδα

Ο Γρηγόρης έτρεξε στον μαραθώνιο μαζί με την κόρη του Αγγελική που έχει σύνδρομο Down

«Η μεγαλύτερη νίκη για μας όμως σήμερα ήταν η δική σας αγάπη και υποστήριξη» δήλωσε ο μαραθωνοδρόμος.

Parallaxi
ο-γρηγόρης-έτρεξε-στον-μαραθώνιο-μαζί-843494
Parallaxi
38th Athens Marathon on November 14, 2021. / 38ος Μαραθώνιος της Αθήνας 14 Νοεμβρίου 2021.

Εικόνες: Πρακτορείο SOOC

Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης έτρεξε σήμερα στο 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας μαζί με την κόρη του Αγγελική, που έχει σύνδρομο Down, προκειμένου να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στην κοινωνία όσο και στις ίδιες τις οικογένειες με άτομα με σύνδρομο Down.

«Η μεγαλύτερη νίκη για μας όμως σήμερα ήταν η δική σας αγάπη και υποστήριξη, είτε πάνω στη διαδρομή με τις φωνές και τα τραγούδια σας, είτε ηλεκτρονικά από τα 100άδες μηνύματα σας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους, όμως ο αγώνας μας, ο Μαραθώνιος μας δεν τελειώνει εδώ. Όπως μας στηρίξατε σήμερα έτσι θέλουμε να συνεχίζετε να υποστηρίζετε, όλα τα παιδάκια με ιδιαιτερότητες και τους γονείς τους που κάνουν τον δικό τους Μαραθώνιο καθημερινά.» τόνισε μεταξύ άλλων ο μαραθωνοδρόμος μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

38th Athens Marathon on November 14, 2021. / 38ος Μαραθώνιος της Αθήνας 14 Νοεμβρίου 2021.

Αναλυτικά όσα είπε μετά τον τερματισμό του αγώνα μαζί με την μικρή Αγγελική:

«Καταρχάς πετύχαμε τον αγωνιστικό στόχο μας και καταφέραμε να σπάσουμε το 3ωρο , κάτι που θεωρούνταν δύσκολο, αλλά το είχαμε πιστέψει, τρέξαμε με σχέδιο, δύναμη, υπομονή και τα καταφέραμε με το ιδιαίτερα τιμητικό 2:56:30, αν και στα τελευταία 2χλμ σταματήσαμε 2 φορές από κράμπες. Η Αγγελική ήταν το καλύτερο παιδί στη διαδρομή, απόλυτα προσηλωμένη στο δρόμο με χαμόγελο και χαιρετούρες σε όλους τους φίλους, χωρίς κανένα παράπονο σε όλη τη διαδρομή.

Η μεγαλύτερη νίκη για μας όμως σήμερα ήταν η δική σας αγάπη και υποστήριξη, είτε πάνω στη διαδρομή με τις φωνές και τα τραγούδια σας, είτε ηλεκτρονικά από τα 100άδες μηνύματα σας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους, όμως ο αγώνας μας, ο Μαραθώνιος μας δεν τελειώνει εδώ. Όπως μας στηρίξατε σήμερα έτσι θέλουμε να συνεχίζετε να υποστηρίζετε, όλα τα παιδάκια με ιδιαιτερότητες και τους γονείς τους που κάνουν τον δικό τους Μαραθώνιο καθημερινά.

Εμείς σήμερα συμμετείχαμε και τερματίσαμε στο Μαραθώνιο, αύριο θα επιστρέψουμε στο σχολείο και παράλληλα θα συνεχίσουμε όλες τις “θεραπείες” μας. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και τόσα πράγματα να μάθουμε, να βελτιώσουμε και να καταφέρουμε. Το Σύνδρομο Down έχει τους δικούς του ρυθμούς, αλλά με την κατάλληλη υποστήριξη, τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να το πιστέψεις και να προσπαθήσεις να το πετύχεις. Όλα τα παιδιά μπορούν να είναι εκεί έξω και να προσπαθούν για το καλύτερο. Ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να μάθει αποδέχεται και να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια, όσο αντισυμβατική κι αν φαίνεται. Αγάπη και αποδοχή χρειάζεται. Αυτό ήταν το δικό μας μήνυμα νίκης σήμερα!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες σήμερα και βεβαίως στον ΣΕΓΑΣ για την άψογη διοργάνωση. Για τη δίκη μας βόλτα θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα