Ελλάδα

H ώρα της απολογίας για την επίθεση στο Βαρουφάκη

Βίντεο με βρισιές, απειλές όπως «θα έρθουμε και σπίτι σου».

Parallaxi
h-ώρα-της-απολογίας-για-την-επίθεση-στο-816650
Parallaxi

Στον ανακριτή θα βρεθεί σήμερα, Δευτέρα (13/3), ο 17χρονος που κατηγορείται για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται κοντά στη σύλληψη όλων των δραστών της επίθεσης.

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει σήμερα, Δευτέρα (13/3), ο 17χρονος που κατηγορείται για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, στα Εξάρχεια.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε, σε βάρος του νεαρού, κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θέμα χρόνου είναι η σύλληψη όλων των δραστών της επίθεσης στον γραμματέα του ΜεΡΑ25, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για αντιεξουσιαστές, που είναι γνώριμοι των αρχών, από επεισόδια στο παρελθόν και οι οποίοι αναζητούνται.

Σε βίντεο μάλιστα που κυκλοφόρησαν αποτυπώνεται η εισβολή των δραστών στο εστιατόριο που δειπνούσε ο κ. Βαρουφάκης και η ένταση που προηγήθηκε του ξυλοδαρμού.

Εν τω μεταξύ, ο 17χρονος ο οποίος συνελήφθη, είναι πρόσωπο γνωστό στις Αρχές, καθώς φέρεται να έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε επεισόδια του αντιεξουσιαστικού χώρου. Είναι ο νεαρός που σύμφωνα με πληροφορίες βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό. Το βίντεο προσπαθεί να εντοπίσει η αστυνομία.

Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, συμμορία, παράνομη βία, παράνομη οπλοφορία.

Το φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα εικόνες απ’ την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, που τον έστειλε στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη.

Σε βίντεο που δημοσίευσε το iefimerida.gr, διακρίνεται μια ομάδα ατόμων να εισβάλει στο εστιατόριο των Εξαρχείων όπου βρισκόταν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και στη συνέχεια κατευθύνονται έξω όπου του επιτίθενται.

Στα βίντεο εκτός από βρισιές, ακούγονται και απειλές όπως «θα έρθουμε και σπίτι σου».

Για την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη ασκήθηκε πονική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα σε βάρος του 17χρονου που συνελήφθη για το επεισόδιο.

Η δίωξη που ασκήθηκε στρέφεται κατά παντός υπευθύνου που συμμετείχε στην επίθεση και αφορά τα αδικήματα:

βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα )

συμμορία (κακούργημα)

παράνομη βία

παράνομη οπλοφορία Ο 17χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί αύριο, Δευτέρα, σε ανακριτή ανηλίκων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί έξι άτομα που επίσης συμμετείχαν στο επεισόδιο και συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία.

Αντιπαράθεση, αιχμές και μηνύματα Η επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25, αφού καταδικάστηκε από όλα τα κόμματα, έφερε και αντιπαράθεση με την ΕΛ.ΑΣ. να ανακοινώνει ότι ο νεαρός που συνελήφθη ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είναι γνωστός για συμμετοχή σε επεισόδια, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα άτομα από την επίθεση.

Ωστόσο χθες, ο ίδιος ο Γ. Βαρουφάκης αναφερόμενος σε όσα βίωσε, υπήρξε απόλυτα ξεκάθαρος. «Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο» και συμπληρώνοντας πως «δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει».

Εντελώς διαφορετική εικόνα έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ώρες μετά το συμβάν και αφού ταυτοποιήθηκαν οι δράστες. Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση του στο Twitter, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες της επίθεσης στον προεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…».

Η τελευταία επισήμανση του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη που σε αυστηρό τόνο προειδοποίησε να μη γίνει προσπάθεια εκμετάλλευσης και σπέκουλας.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε: «Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».

Πηγές: efsyn/news247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα