Διεθνή

HΠΑ: Έξι Πολιτείες θα συντονιστούν για να επανεκκινήσουν την οικονομία τους

Όταν τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία".

Parallaxi
hπα-έξι-πολιτείες-θα-συντονιστούν-για-ν-574666
Parallaxi

Οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσι, του Κονέκτικατ, της Πενσιλβάνιας, του Ρόουντ Άιλαντ και του Ντέλαγουερ ανακοίνωσαν σήμερα ότι σχεδιάζουν να συντονίσουν τις ενέργειες τους για να ξανανοίξουν τις επιχειρήσεις και τα σχολεία, αφού τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία του νέου κορονοϊού.

Οι έξι κυβερνήτες μίλησαν στον Τύπο μέσω βιντεοδιάσκεψης. Δεν έδωσαν κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επανεκκινήσει η οικονομία των Πολιτειών τους, σημειώνοντας ότι, μολονότι θα συντονίζονται μεταξύ τους, θα τροποποιούν την προσέγγισή τους, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε Πολιτείας.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε ότι είναι σε συζητήσεις με την Πολιτεία της Μασαχουσέτης ώστε να ενταχθεί σε αυτόν τον περιφερειακό «συνασπισμό» σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία επιχειρήσεων και σχολείων. Η ομάδα εργασίας για τη συντονισμένη επανεκκίνηση θα ξεκινήσει αύριο τις συζητήσεις και, όπως είπε, ο ίδιος θέλει να «ξανανοίξει» η Πολιτεία του το συντομότερο δυνατόν. Πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μαζικά διαγνωστικά τεστ ενόψει μια τέτοιας εξέλιξης γιατί «δεν μπορεί να αγοράσει» αρκετά από αυτά.

Ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ Νεντ Λαμόντ είπε ότι είναι σημαντικό «να μην τραβήξουμε τη σκανδάλη πολύ νωρίς», υπενθυμίζοντας ότι στο Τόκιο και σε άλλες ασιατικές χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα αυξήθηκαν και πάλι τα κρούσματα.

Η ανακοίνωση της συγκρότησης αυτής της ομάδας εργασίας, στην οποία θα μετέχουν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας και οικονομίας καθώς και οι προσωπάρχες των κυβερνητών, έγινε αφότου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε νωρίτερα ότι επαφίεται στον ίδιο να λάβει την απόφαση για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα