Διεθνή

Η Κομισιόν ζητά έρευνα της καταγγελίας των NYT για τα pushback

«Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε επίσημα μέτρα, εφόσον απαιτείται» αναφέρει η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.

Parallaxi
η-κομισιόν-ζητά-έρευνα-της-καταγγελία-762006
Parallaxi

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών, Ίλβα Γιόχανσον, επανέρχεται στο μείζον θέμα των παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων από τις ελληνικές Αρχές, τονίζοντας ότι η Κομισιόν απαιτεί να γίνει επίσημη ανεξάρτητη έρευνα για τις αποκαλύψεις των New York Times.

Η ίδια αναφέρει ότι εστάλη στην ελληνική κυβέρνηση επιστολή με την οποία ζητείται η διερεύνηση του περιστατικού στο οποίο αναφέρονται οι Times της Νέας Υόρκης «για φερόμενη παράνομη απέλαση».

«Πριν από ένα χρόνο συναντήθηκα με την ελληνική κυβέρνηση για να συζητήσουμε τη διαχείριση των συνόρων και ξεκαθάρισα ότι δεν υπάρχει χώρος για παράνομες απελάσεις. Την περασμένη Παρασκευή, 19 Μαΐου, οι New York Times παρουσίασαν ρεπορτάζ για φερόμενη παράνομη απέλαση, τον Απρίλιο αυτή τη χρονιά» υπογραμμίζει η κ. Γιόχανσον και προσθέτει ότι «οι υπηρεσίες μου απέστειλαν επίσημο αίτημα στις ελληνικές αρχές να διερευνηθεί πλήρως και ανεξάρτητα αυτό το περιστατικό».

«Είναι απαραίτητο να δοθεί η κατάλληλη συνέχεια από τις ελληνικές αρχές, με βάση επίσης τον νέο ανεξάρτητο μηχανισμό παρακολούθησης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να λάβει επίσημα μέτρα, εφόσον απαιτείται» καταλήγει η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα