Διεθνή

Η Κύπρος μηδενίζει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη για έξι μήνες

Με σκοπό την ανακούφιση των νοικοκυριών λόγω της αύξησης των τιμών

Parallaxi
η-κύπρος-μηδενίζει-τον-φπα-σε-βασικά-εί-1002816
Parallaxi

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μάκης Κεραυνός ανακοίνωσε την απόφαση για μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά από βασικά αγαθά της καθημερινότητας και συγκεκριμένα σε ψωμί, γάλα, αυγά, παιδικές τροφές, παιδικές πάνες, προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία και πάνες ενηλίκων.

Η ελάφρυνση αυτή, είπε ο κ. Κεραυνός, θα έχει διάρκεια έξι μήνες, θα εφαρμοστεί από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας αυτή την Παρασκευή και θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε το δημοσιονομικό κόστος για την εφαρμογή των εν λόγω μέτρων αναμένεται να ανέλθει περίπου σε 11 εκατομμύρια ευρώ. Σημείωσε, σύμφωνα με το sigmalive, ότι γίνεται επεξεργασία και μιας άλλης κατηγορίας προϊόντων και υπηρεσιών για μείωση του ΦΠΑ.

Εξήγησε ότι επειδή δεν είναι συντελεστής ο οποίος επιτρέπει Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι σκοπός των μέτρων είναι η ανακούφιση των νοικοκυριών, καθώς έχουν αυξηθεί οι τιμές σε βασικά προϊόντα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα