Ελλάδα

Ο Ιανός χτυπά την Καρδίτσα-κατέρρευσε γέφυρα στο Μουζάκι

Νέες καταστροφές

Parallaxi
ο-ιανός-χτυπά-την-καρδίτσα-κατέρρευσε-658893
Parallaxi

H κακοκαιρία χτυπά εδώ δυο ώρες το νομό Καρδίτσας.

Εκκενώνεται η Μαύρικα

Σε εκκένωση του οικισμού Μαύρικα προχωρούν οι αρμόδιες αρχές καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν επιτρέπουν άλλη επιλογή

Δήμος Καρδίτσας:Να σταματήσουν αμέσως οι μετακινήσεις των πολιτών για τις επόμενες λίγες ώρες – Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

Η κατάσταση με το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή μας βρίσκεται σε οριακά επίπεδα.

Η Δημοτική αρχή απευθύνει έκκληση να σταματήσουν αμέσως οι μετακινήσεις των πολιτών. Οι δημότες θα πρέπει να μείνουν σε ασφαλές σημείο.

Μουζάκι: Ζημιές από την κακοκαιρία – Έπεσε η γέφυρα του Πευκόφυτου

«Μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βιώνει ο Δήμος εξαιτίας της κακοκαιρίας»Ιανός». Απευθύνω έκκληση σε όλους να αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση και να μη διασχίζετε χείμαρρους ή ρέματα για κανένα λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δημάρχου Φάνη Στάθη.

Επίσης, επισημαίνει ότι «τα έντονα καιρικά φαινόμενα γκρέμισαν τη γέφυρα του Πευκόφυτου και έριξαν την κολώνα της ΔΕΗ στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου.

Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση έχει απαγορευτεί. Σας εφιστώ την προσοχή για να μη θρηνήσουμε καμία ανθρώπινη ζωή».

Κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν σπίτια σε Οξυά και οικισμούς της – Πολύ νερό και φερτά υλικά στον Πάμισο

Προβλήματα εντοπίζονται στο κέντρο της τοπικής κοινότητας του δήμου Μουζακίου και στους οικισμούς Μεσσοράχης Δάφνης και Παλαιοχωρίου.

Όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Φάνης Στάθης, σε κάποια σπίτια μπήκε νερό και η προσπάθεια επικεντρώνεται να αποφευχθεί να μπει και σε άλλα.

Επίσης σημαντικό πρόβλημα υπάρχει στο δρόμο μεταξύ Κρυοπηγής και Ανθοχωρίου.

Όλα τα μηχανήματα του Δήμου συνέχισε ο κ. Στάθης, αλλά και των ιδιωτών βρίσκονται έξω και προσπαθούν να προλάβουν ζημιές ή να τις αποκαταστήσουν, ομαλοποιώντας την κατάσταση.

Περιοχές χωρίς ρεύμα τμήμα στο Δήμο Παλαμά – Πλημμύρισαν από την βροχή καλλιεργείς βαμβακιού

Μπορεί όλα τα ποτάμια που διαρρέουν τον Δήμο Παλαμά να είναι σε πολύ χαμηλό, προς το παρόν επίπεδο αλλά το βρόχινο νερό έχει πλημμυρίσει καλλιέργειες βαμβακιού ενώ και έχουμε και διακοπές ρεύματος.

Πιο αναλυτικά και όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου υπάρχει διακοπή ρεύματός σε Άγιο Δημήτριο, Μαραθέα, Βλοχός και Μεταμόρφωση. Ειδικά για τη Μεταμόρφωση το πρόβλημα είναι διπλό, καθώς δεν έχει ρεύμα το αντλιοστάσιο ύδρευσης και κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό και η πόλη του Παλαμά.

Σε ότι αφορά στα ποτάμια, το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Σακελλαρίου μας είπε πως ο Μέγας, ο Πάμισος, ο Καλέντζης, ο Ιταλικός, ο Ενιπέας, ο Φαρσαλίτης, στα τμήματά τους εντός Δήμου Παλαμά, η στάθμη είναι πολύ χαμηλή. Αυτό όμως δεν σημαίνει, συνέχισε ότι δεν θα έρθει νερό τις επόμενες ώρες, γι αυτό είμαστε σε επιφυλακή.

Διακοπή ρεύματος σε τμήμα της Καρδίτσας και στους Δήμους Μουζακίου, Αργιθέας και Παλαμά 

. Χωρίς ρεύμα βρίσκεται περίπου από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής τμήμα της Καρδίτσας και συγκεκριμένα προς τη Βορειοδυτική πλευρά της πόλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net η βλάβη αφορά σε γραμμή από τον ΥΗΣ Πλαστήρα και συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις η αιτία είναι βραχυκύκλωμα.

Η προσπάθεια που γίνεται είναι να αποκατασταθεί η βλάβη ηλεκτρονικά και εφόσον αυτό δεν καταστεί εφικτό θα υπάρξει παροχέτευση ρεύματος από εναλλακτική γραμμή. Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει μία ώρα περίπου, εφόσον δεν προκύψουν επιπλέον προβλήματα.

Ανανέωση 18.40: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από τις 18.40 και οι Δήμοι Μουζακίου και Αργιθέας (σχεδόν στο σύνολο) και κάποια χωριά του Δήμου Παλαμά.

Ανανέωση 19.08 Αποκαταστάθηκε στις 7 μ.μ. η βλάβη στην Καρδίτσα

Η Κεντρική Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς πως με εντολή της τροχαίας, έχει αποκλειστεί η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο Ε65 μέσω του κόμβου Ξυνιάδας, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, με τους οδηγούς να εκτρέπονται μέσω του κυκλικού κόμβου (roundabout) Αγίου Στεφάνου, στην Παλαιά Εθνική Οδό προς Δομοκό.

Παράλληλα όσοι οδηγοί κινούνται από Τρίκαλα με κατεύθυνση προς Ξυνιάδα θα εκτρέπονται μέσω του Α/Κ Σοφάδων στην παλαιά εθνική οδό, από όπου και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς Ξυνιάδα.

Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, καθώς και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ – ΒΟΛΟΥ

Φάρσαλα: Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο – Φούσκωσαν τα ρέματα (βίντεο)

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται σε πολλά σημεία του οδοστρώματος της επαρχίας Φαρσάλων από την συνεχόμενη βροχόπτωση που πλήττει την περιοχή.

Πολλά από τα ποτάμια έχουν φτάσει στο όριο τους, ενώ πολλά ρέματα έχουν πλημμυρίσει. Ιδιαίτερο πρόβλημα παρουσιάζουν οι περιοχές της οδού Βόλου, στα Φάρσαλα και σπίτια κοντά στο αγροκήπιο.

Στην ΠΕΟ Φαρσάλων – Βόλου η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί. Συνεργεία του δήμου έσπευσαν σε σημεία της οδού Βόλου να απεγκλωβίσουν μικρό αριθμό οχημάτων, ενώ ο δήμος Φαρσάλων εξέδωσε ανακοίνωση να αποφεύγουν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Σε οριακό σημείο ο Ενιπέας Ποταμός στα Φάρσαλα

Σε οριακό σημείο ο Ενιπέας Ποταμός στα Φάρσαλα σήμερα το απόγευμα. Όλοι εύχονται η κακοκαιρία να υποχωρήσει. Τεράστιες και ανυπολόγιστες οι ζημιές στην αγροτική οικονομία.

Καταστροφές σε Λιανοκλάδι, Στύρφακα και Μεξιάτες

Ο «Ιανός» χτύπησε με σφοδρότητα τις Κοινότητες Λιανοκλαδίου, Στύρφακας και Μεξιατών, πλημμυρίζοντας δρόμους, σπίτια και προκαλώντας καταστροφές.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής στη Στύρφακα, τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ και του Ε65 για μία ακόμη φορά έφεραν το ρέμα στην πόρτα τους καταστρέφοντας μάντρες αυλές, ενώ είναι θαύμα που δε θρηνήσαμε κάποιο θύμα.

Δείτε εικόνες από τις καταστροφές και την σφοδρή βροχόπτωση.

larisanet.gr, KarditsaLive.Net, ifarsala.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα