Ελλάδα

Ηλιούπολη: Ένοχοι οι 2 κατηγορούμενοι – Οι ποινές στην υπόθεση trafficking

Οι αποφάσεις που ανακοίνωσε η έδρα

Parallaxi
ηλιούπολη-ένοχοι-οι-2-κατηγορούμενοι-300709
Parallaxi

Την ενοχή των δύο από τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση τράφικινγκ της Ηλιούπολης που ήρθε στη δημοσιότητα έπειτα από την καταγγελία της 20χρονης, σήμερα, Ε. αποφάσισε, παρά την αθωωτική εισαγγελική πρόταση, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Παράλληλα, Ο 40χρονος αστυνομικός, ο βασικός κατηγορούμενος για τον εφιάλτη που είχε βιώσει και είχε καταγγείλει η 20χρονη, σήμερα, Ε. κρίθηκε αθώος για την υπόθεση της δεύτερης κοπέλας.

Η έδρα ανακοίνωσε τις αποφάσεις της ως εξής:

Ο 40χρονος αστυνομικός κρίθηκε, παρά την εισαγγελική πρόταση, ένοχος για εμπορία ανθρώπων κατ΄επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων κατά συρροή για την υπόθεση της Ε., αλλά αθώος για την υπόθεση της Χ. Για την κατηγορία βιασμού κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή κρίθηκε αθώος. Για την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε ένοχος, ενώ ένοχος κρίθηκε και για την κατηγορία της οπλοχρησίας.

Ο λεγόμενος «Ντανιέλ» κρίθηκε ένοχος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, στρεφόμενη και κατά ανηλίκου, ενώ κρίθηκε ένοχος και για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο πατέρας της Ε. κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες πλην της παράνομης οπλοκατοχής.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για όλες τις κατηγορίες.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν:

Αστυνομικός: Κάθειρξη πέντε ετών και έξι μηνών

«Ντανιέλ»: Συνολικά κάθειρξη 12 ετών και δέκα ημερών

Πατέρας 20χρονης: Φυλάκιση έξι μηνών

Νωρίτερα επικράτησε μπέρδεμα με τις αποφάσεις της έδρας, καθώς, στο άκουσμα της λέξης «αθώος» επικράτησαν οργή και διαμαρτυρίες μέσα στην αίθουσα και η έδρα αποχώρησε, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να δείξει το σκληρό κατασταλτικό της πρόσωπο με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν μέσα στο δικαστήριο να χτυπούν και να απωθούν το κοινό. Παράλληλα, υπάρχουν καταγγελίες ακόμη και για χρήση δακρυγόνου στον διάδρομο.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα