Διεθνή

Ινδονησία: 162 οι νεκροί από τον σεισμό στη Δυτική Ιάβα

Εκατοντάδες οι τραυματίες και πάνω από 13.000 οι εκτοπισμένοι.

Parallaxi
ινδονησία-162-οι-νεκροί-από-τον-σεισμό-στ-938727
Parallaxi

Σε 162 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 5,6 βαθμών που έπληξε την επαρχία της Δυτικής Ιάβας, στην Ινδονησία ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης Kompas.com and Detik.com, επικαλούμενα τον κυβερνήτη της περιοχής Ριντουάν Καμίλ.

Πρωτύτερος απολογισμός που ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών BNPB έκανε λόγο για 62 θύματα. Εκατοντάδες είναι επίσης οι τραυματίες και πάνω από 13.000 οι εκτοπισμένοι.

Δονήσεις έγιναν αισθητές στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, από το σεισμό στη Δυτ. Ιάβα

Να σημειωθεί ότι ο σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών έγινε αισθητός σήμερα για διάστημα αρκετών δευτερολέπτων στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα, ανακοινώθηκε από την ινδονησιακή υπηρεσία μετεωρολογίας και γεωφυσικής BMKG.

Το επίκεντρο της δόνησης βρισκόταν στην στεριά, στη Σιαντζούρ της Δυτικής Ιάβας, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία πρόσθεσε πως δεν υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί τσουνάμι.

Μερικοί άνθρωποι εκκένωσαν τα γραφεία τους στην κεντρική επιχειρηματική συνοικία της Τζακάρρτα, ενώ άλλοι ανέφεραν πως αισθάνθηκαν τα κτίρια να κουνιούνται και είδαν έπιπλα να μετακινούνται, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα