Ελλάδα

Ιωάννινα: Mεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους

Πού εστιάζεται η έρευνα.

Parallaxi
ιωάννινα-mεγάλη-επιχείρηση-για-τον-εντ-717379
Parallaxi

Μεταξύ Διπόταμου, Μανασσή και Καλουτάς εστιάζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του ιδιωτικού αεροσκάφους που αγνοείται από τις δωδεκάμισι το μεσημέρι. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι μια ομάδα μεταβαίνει και στις Καρυές για έρευνα, μετά από μαρτυρίες κατοίκων.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κοζάνη, θα πετούσε πάνω από τα Γιάννενα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το Epiruspost, από τη στιγμή που το στίγμα του χάθηκε σήμανε συναγερμός.

Η έρευνα που συντονίζεται από την Πολιτική Προστασία ξεκίνησε από την περιοχή των Μηλιωτάδων όπου εκτιμήθηκε ότι αντιστοιχούσε στο τελευταίο στίγμα που είχε δοθεί.

Μετέχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και πολλές εθελοντικές ομάδες που χτενίζουν την περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί το παραμικρό.

Στην πλατεία των Μηλιωτάδων αναμένουν δύο ασθενοφόρα ώστε να παράσχουν κάθε βοήθεια ενώ σε ετοιμότητα έχει τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Την τελευταία ώρα η έρευνα επικεντρώνεται στα χωριά Διπόταμου, Μανασσή και Καλουτάς καθώς υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες για θόρυβο που ακούστηκε την ίδια ώρα που χάθηκε και το στίγμα του αεροσκάφους.

Πηγή: Epiruspost

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα