Διεθνή

Ιορδανία: Ένα παιδί πέθανε και 800 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν από αλλοιωμένο κρέας

Το κρέας δεν είχε ψυχθεί στην σωστή θερμοκρασία.

Parallaxi
ιορδανία-ένα-παιδί-πέθανε-και-800-άνθρωπ-633986
Parallaxi
εικόνα unsplash

Ένα παιδί πέθανε και περισσότεροι από 800 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού αρρώστησαν από τροφική δηλητηρίαση σε εστιατόριο έξω από την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμάν, αναφέρουν αναφορές.

Το εστιατόριο είχε προσφέρει σαουάρμα, ένα αραβικό πιάτο, χαμηλής τιμής, αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ. Το υγειονομικό διαπίστωσε ότι το κρέας δεν είχε ψυχθεί σε θερμοκρασίες κυμάτων. Συνέλαβαν τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

Το πεντάχρονο αγόρι ήταν ένα από τα 826 άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αφού εντοπίστηκαν οι πρώτες περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης στην περιοχή Ain al-Bashra του βορειοδυτικού Αμμάν τη Δευτέρα το βράδυ, σύμφωνα με τους υπεύθυνους υγείας. Το αγόρι υπέστη καρδιακή ανεπάρκεια και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Petra ο Mohammad Abed, διευθυντής του νοσοκομείου Prince Hussein.

Από την Τετάρτη τέσσερα άτομα βρίσκονταν σε εντατική περίθαλψη και 321 παρέμειναν στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Saad Jaber. «Όλοι οι ασθενείς είπαν ότι είχαν φάει γεύματα από το ίδιο εστιατόριο», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το γεύμα σαουάρμα ήταν σε ειδική προσφορά στη μισή της κανονικής του τιμής, με αποτέλεσμα να έχουν υψηλότερο από τον κανονικό αριθμό επισκεπτών. Ο υπουργός Υγείας Adnan Ishaq δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι το κρέας είχε μολυνθεί επειδή δεν είχε ψυχθεί και ότι οι εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν βακτήρια στο κρέας και τα πουλερικά.

Στην Ιορδανία παρατηρήθηκαν υψηλές θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες και στην πρωτεύουσα Αμμάν ο δείκτης ξεπέρασε τους 40C.

Ο κ. Jabar είπε ότι διεξήχθη έρευνα σχετικά με το ξέσπασμα δηλητηριάσεων και «οποιοσδήποτε δράστης θα θεωρηθεί υπεύθυνος, ανεξάρτητα από το ποιος είναι»

Πηγή: BBC

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα