Διεθνή

Ιορδανία: Πλημμύρισε η αρχαία πόλη της Πέτρας

1.700 άτομα αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν για την ασφάλειά τους

Parallaxi
ιορδανία-πλημμύρισε-η-αρχαία-πόλη-της-953407
Parallaxi

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ιορδανία, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει και το μνημείο της αρχαίας πόλης της Πέτρας.

Μετά από ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τον αρχαιολογικό χώρο, σημειώθηκαν πλημμύρες με τις εικόνες και τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου να μοιάζουν πρωτόγνωρες.

Υπολογίζεται ότι περίπου 1.700 τουρίστες και ντόπιοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή για την ασφάλειά τους, αφού 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πλημμύρες στην περιοχή το 2018, και από τότε οι Αρχές εφιστούν την προσοχή σε ανάλογη περίσταση.

Πλάνα από το πιο πολυσύχναστο τουριστικό αξιοθέατο της Ιορδανίας, που βρίσκεται νότια της Ιερουσαλήμ, δείχνουν ένα ποτάμι από νερό να χύνεται στο φαράγγι στην είσοδο του ναού της Πέτρας, καθώς πανικόβλητοι τουρίστες τρέπονται σε φυγή.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στο Μάαν νότια της Ιορδανίας, κατά τη διάρκεια της καταρρακτώδους βροχής.

Η Αρχή της Περιφέρειας Ανάπτυξης και Τουρισμού της Πέτρας δήλωσε: «Η ιορδανική κυβέρνηση διέταξε την απομάκρυνση περίπου 1.700 τουριστών στην Πέτρα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων».

Η πόλη της Πέτρας

Η Πέτρα είναι λαξευμένη στους λόφους από ψαμμίτη που περιέχει τους ταφικούς θαλάμους των Ναβατέων, μιας φυλής πλούσιων εμπόρων, ο πολιτισμός των οποίων άκμασε μεταξύ του 200 π.Χ. και του 100 μ.Χ.

Παρόλο που τα ερείπια του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO φαίνονται τεράστια, πάνω από το 90% είναι θαμμένο κάτω από την άμμο της ερήμου.

Πηγή: iEidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα