Διεθνή

ΗΠΑ: Γυναίκα απειλεί ότι θα μαχαιρώσει όποιον εναντιωθεί στο αντιρατσιστικό κίνημα

Μετά την δημοσίευση του viral βίντεο TikTok, η γυναίκα απολύθηκε από την λογιστική εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Parallaxi
ηπα-γυναίκα-απειλεί-ότι-θα-μαχαιρώσει-623832
Parallaxi
Εικόνα: Twitter

Απόφοιτος του Χάρβαρντ απολύθηκε από μεγάλη λογιστική εταιρεία, ύστερα από την απειλή της ότι θα μαχαιρώσει οποιονδήποτε υποστηρίζει το σύνθημα «όλες οι ζωές μετράνε».

Μία απόφοιτος του Χάρβαντ φέρεται να έχασε την δουλειά της, έπειτα από την δημοσίευση ενός viral βίντεο στο TikTok, στο οποίο υπόσχεται να προσβάλλει όποιον δεν στηρίζει το κίνημα Black Lives Matter. Το διαδίκτυο έχει διχαστεί για την απόλυση.

Η Claira Janover δημιούργησε μέσα σε μία νύχτα, σάλο, όταν αρκετά μέσα έμαθαν για το βίντεο στο οποίο η ίδια απειλεί να επιτεθεί σε οποιονδήποτε έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει δημοσίως το κίνημα «όλες οι ζωές μετράνε».

«Θα σε μαχαιρώσω και καθώς εσύ θα αγκομαχάς και θα αιμορραγείς, θα σου δείξω το κόψιμο μου από χαρτί και θα σου πω και η δική μου πληγή μετράει, επίσης» δήλωνε στο viral βίντεο του TikTok.

Το βίντεο προκάλεσε πραγματικό πανδαιμόνιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως δήλωσε η Janover, η ζωή της άλλαξε ριζικά. Σε ένα νέο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η γυναίκα που μόλις έχει αποφοιτήσει από το Χάρβαντ, δήλωσε ότι απολύθηκε από την Deloitte, μία παγκόσμια λογιστική εταιρεία, λόγω της απειλής για μαχαιρώματα. Στο βίντεο, ισχυρίζεται ότι η απειλή δεν ήταν κυριολεκτική αλλά ένα αστείο.

Συγκρατώντας τα δάκρυα της, η Janover δήλωσε ότι θα εργαστεί πραγματικά σκληρά για να διεκδικήσει μία θέση στην εταιρεία και παραπονέθηκε ότι το συμβόλαιο της είχε ήδη λήξει, ακόμη και εάν η Deloitte ισχυρίζεται ότι εναντιώθηκε στον συστηματικό ρατσισμό.

Η γυναίκα απέδωσε την ξαφνική ατυχία της σε παρεμβολή των υποστηρικτών του Trump και ανέφερε ότι διακυβεύθηκε ανεπανόρθωτα η υπόληψη της από το συμβάν. Πέρα από το περιστατικό με το βίντεο, επέμεινε ότι τα λόγια της ήταν πολύ σκληρά για τους ρατσιστές του Τράμπ και θα εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως βήμα για να αποκαταστήσει την δημόσια δικαιοσύνη.

Ο κόσμος στο διαδίκτυο διχάστηκε από την απόφαση της Deloitte για την απόλυση της. O Andy Grewal, καθηγητής της Νομικής σχολής του Lowa State University, δήλωσε ότι δεν του άρεσε το πρώτο βίντεο, που δημοσίευσε η Janover, αλλά δεν έπρεπε να την απολύσουν για αυτόν τον λόγο. Άλλοι προειδοποίησαν την Deloitte ότι θα έχει οικονομικές ζημίες, με την απόλυση ενός εργαζομένου που μίλησε ανοιχτά για το κίνημα Black Lives Matter.

Ωστόσο, υπήρχε πλήθος ανθρώπων που σχολίασαν ότι η Janover πήρε αυτό που άξιζε.

Τα βίντεο της δείχνουν ότι η γυναίκα είναι νοητικά ασταθής και δεν βρίσκεται σε θέση να αναλάβει προσωπική ευθύνη για τις πράξεις της υποστηρίζουν οι παρατηρητές.

Η απόλυση της Janover αποτελεί μια καθόλου συνηθισμένη περίπτωση καθώς έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με την παγκόσμια κοινή γνώμη. Οι ακτιβιστές που δρουν υπερ της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι γνωστοί ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιτεθούν σε οποιονδήποτε ενστερνίζεται λανθασμένες πολιτικές θέσεις.

Τον προηγούμενο μήνα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Columbia παραιτήθηκε έπειτα από δημοσίευση ομάδας φοιτητών ότι είχε δημοσιεύσει tweets του Donald Trump και επικριτικά μηνύματα για το κίνημα των Black lives matter. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν πετύχει απολογίες και παραιτήσεις πολλών διάσημων προσώπων και δημοσίων υπαλλήλων.

Πηγή: RT

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα