Top

ΗΠΑ και Καναδάς παίρνουν μέτρα για τα ταξίδια σε Γαλλία και Ινδία

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία ανά τον κόσμο.

Parallaxi
ηπα-και-καναδάς-παίρνουν-μέτρα-για-τα-τ-635438
Parallaxi

κοροναϊός κόσμος

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία ανά τον κόσμο

ΗΠΑ: Προτείνουν στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Γαλλία

Σε ανακοίνωση, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε αργά χθες οδηγία «επιπέδου 4» καλώντας τους πολίτες να «μην ταξιδεύουν» προς τη Γαλλία, βάσει της προειδοποίησης των αμερικανικών Κέντρων για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών (CDC).

Η βασική υγειονομική υπηρεσία των ΗΠΑ απευθύνει σύσταση κατά κάθε μετακίνησης με προορισμό τη Γαλλία, καλώντας κάθε πολίτη πριν πάει εκεί «να είναι πλήρως εμβολιασμένοι πριν από το ταξίδι».

Το υγειονομικό πάσο μπήκε χθες, Δευτέρα, στην καθημερινότητα των Γάλλων ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τέταρτο κύμα κρουσμάτων της Covid-19.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων δεν σταματά να αυξάνεται στη χώρα, που από την αρχή της πανδημίας έχει καταγράψει πάνω από 111.000 θανάτους και 6 εκατ. κρούσματα.

Ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων βρίσκεται και πάλι γύρω στις 20.000, ενώ ο αριθμός των νεκρών φαίνεται χαμηλός συγκριτικά με τα προηγούμενα ρεκόρ της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές (Santé publique France), 44.980.791 άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου (δηλαδή 66,7% του συνολικού πληθυσμού) και 37.514.388 πολίτες έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως (δηλαδή 55,6% του συνολικού πληθυσμού).

Καναδάς: Η απαγόρευση στις αφίξεις επιβατικών πτήσεων από την Ινδία παρατείνεται μέχρι την 21η Σεπτεμβρίου

Ο Καναδάς θα παρατείνει την απαγόρευση στις αφίξεις επιβατικών πτήσεων από την Ινδία μέχρι την 21η Σεπτεμβρίου, εξαιτίας των κινδύνων εξάπλωσης της COVID-19, όπως ανέφερε χθες, Δευτέρα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών.

Η απαγόρευση επιβλήθηκε για πρώτη φορά στις 22 Απριλίου, ενώ έχει ανανεωθεί αρκετές φορές.

Το μέτρο της απαγόρευσης δεν ισχύει για τις πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων ή για τις πτήσεις μεταφοράς ιατρικών ειδών.

Αυστρία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αρχίσει τον Οκτώβριο να χορηγεί ενισχυτικές δόσεις εμβολίων 

Η Αυστρία σχεδιάζει να αρχίσει τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 στις 17 Οκτωβρίου, εννέα μήνες αφότου η πρώτη ομάδα των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν είχε κάνει τη δεύτερη δόση της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Το πρώτο κύμα περιλαμβάνει ευάλωτα άτομα σε οίκους φροντίδας και ιατρικό προσωπικό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μίκσταϊν σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ORF.

«Υπάρχουν ορισμένες ομάδες, για παράδειγμα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, που μπορεί να εμβολιαστούν ακόμη νωρίτερα, έπειτα από διαβούλευση με τον γιατρό», δήλωσε ο Μίκσταϊν.

Με πληθυσμό 8,9 εκατομμύρια κατοίκους, η Αυστρία έχει καταγράψει 659.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και περισσότερους από 10.500 θανάτους από τη νόσο από την αρχή της πανδημίας, πέρυσι.

Σήμερα η χώρα επρόκειτο να συμπληρώσει τη χορήγηση 10 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων.

Περίπου το 60% του συνολικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 και το 54% είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Η Γερμανία, η Γαλλία και το Ισραήλ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα προχωρήσουν στη χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίων κατά της Covid-19 αψηφώντας έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να περιμένουν μέχρι να έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Μπαγκλαντές: Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός στον μεγαλύτερο παγκοσμίως καταυλισμό προσφύγων

Το Μπαγκλαντές ξεκίνησε σήμερα τον εμβολιασμό χιλιάδων μουσουλμάνων Ροχίνγκια στον μεγαλύτερο παγκοσμίως καταυλισμό προσφύγων, εν μέσω αύξησης των μολύνσεων της COVID-19 στη χώρα, είπαν αξιωματούχοι.

Εργαζόμενοι σε οργανώσεις παροχής βοήθειας εδώ και καιρό προειδοποιούν για πιθανή ανθρωπιστική καταστροφή εάν υπάρξει σημαντική έξαρση στους καταυλισμούς προσφύγων στο Κοξ Μπαζάρ, την συνοριακή περιοχή όπου πάνω από ένα εκατομμύριο Ροχίνγκια έχουν βρει καταφύγιο στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τη βίαιη στρατιωτική καταστολή στη γειτονική Μιανμάρ.

Περίπου 48.000 Ροχίνγκια, ηλικίας 55 ετών και άνω, θα εμβολιαστούν από σήμερα, Τρίτη, έως την Πέμπτη με τη βοήθεια των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Μαχμπουμπούρ Ραχμάν, ο επικεφαλής υγειονομικός αξιωματούχος στην περιοχή Κοξ Μπαζάρ. «Είναι μόνο η αρχή. Όλοι οι ενήλικες Ροχίνγκια θα εμβολιαστούν σε φάσεις», δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters.

Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι αυτό της κινεζικής Sinopharm, δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στους καταυλισμούς παρατηρείται γρήγορη αύξηση των κρουσμάτων, με περίπου 20.000 περιστατικά και 200 θανάτους να καταγράφονται μεταξύ των προσφύγων από τότε που ξέσπασε η πανδημία πέρυσι.

Αντίθετα, αξιωματούχοι στο κρατίδιο Ραχίν της Μιανμάρ έχουν δηλώσει σε κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν σχέδια για τον εμβολιασμό των Ροχίνγκια που ζουν εκεί.

Το Μπαγκλαντές βρίσκεται αντιμέτωπο με ανησυχητική αύξηση στα κρούσματα και τους θανάτους τις τελευταίες εβδομάδες, καταγράφοντας πάνω από 1,36 εκατ. μολύνσεις και 22.897 θανάτους.

«Οι άνθρωποι σε αυτούς τους καταυλισμούς ζουν στη σκιά του παγκόσμιου διαμοιρασμού εμβολίων. Οι εκτεταμένοι εμβολιασμοί είναι κρίσιμης σημασίας για να περιοριστεί αυτός ο θανατηφόρος ιός», δήλωσε ο Χρουσικές Χαριτσαντάν, επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Οργανώσεων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στο Κοξ Μπαζάρ.

«Χρειαζόμαστε ενιαία προσπάθεια από εθνικές υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμούς για να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες στους καταυλισμούς».

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα