Top

Στο νότο των ΗΠΑ οι ΜΕΘ εξαντλούνται ενώ σαρώνει η Μετάλλαξη Δέλτα

Δείτε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις σε παγκόσμιες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού.

Parallaxi
στο-νότο-των-ηπα-οι-μεθ-εξαντλούνται-εν-798958
Parallaxi

Η εικόνα της πανδημίας αυτή την ώρα στον κόσμο.

Η εικόνα την ίδια ώρα χθες, Δευτέρα 9 Αυγούστου.

ΗΠΑ: Στο Άρκανσο οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ εξαντλούνται – Ταχεία εξάπλωση της Μετάλλαξης Δέλτα

Μόλις οκτώ κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων της πολιτείας Άρκανσο απέμεναν διαθέσιμες χθες, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Έισα Χάτσινσον, καθώς η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού αύξησε τα κρούσματα και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου εξαμήνου.

Στη γειτονική πολιτεία Τέξας, ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ ζήτησε από τα νοσοκομεία να αναβάλουν όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις πλην όσων είναι απόλυτη ανάγκη να γίνουν.

Η Δέλτα σαρώνει κυρίως πολιτείες του αμερικανικού Νότου, όπου τα επίπεδα εμβολιασμού για την COVID-19 είναι χαμηλότερα.

Σε εθνική κλίμακα, οι ΗΠΑ καταγράφουν κατά μέσον όρο πάνω από 100.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 ανά 24 ώρες τις τελευταίες τρεις συναπτές ημέρες και αύξησή τους κατά 35% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βασίζονται σε δεδομένα των υγειονομικών υπηρεσιών. Οι πολιτείες Λουιζιάνα, Φλόριντα και Άρκανσο κατέγραψαν τα περισσότερα κρούσματα κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό τους την τελευταία εβδομάδα.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 40%. Οι θάνατοι ασθενών με την COVID-19, δείκτης που γενικά αυξάνεται έπειτα από τους δύο προηγούμενους, αυξήθηκαν κατά 18% σε εθνική κλίμακα την τελευταία εβδομάδα.

Η αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία σε μια ημέρα στο Άρκανσο συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ, τόνισε ο κ. Χάτσινσον μέσω Twitter, προτού προειδοποιήσει: «Επί του παρόντος είναι διαθέσιμες μόλις οκτώ κλίνες ΜΕΘ στην πολιτεία».

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης παρότρυνε τους συμπολίτες του να εμβολιαστούν, καθώς πολλοί κάτοικοι του Άρκανσο διστάζουν, εν μέρει λόγω της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια.

Ο κ. Άμποτ, ο οποίος τον Μάιο είχε υπογράψει τον Μάιο διάταγμα με το οποίο απαγόρευσε στις τοπικές αρχές να απαιτούν τη χρήση μάσκας, δήλωσε χθες ότι θα αυξήσει τον αριθμό των κλινικών στο Τέξας όπου θα χορηγούνται αντισώματα σε ασθενείς με την COVID-19.

Την Κυριακή, η Φλόριντα κατέγραψε νέο ρεκόρ μολύνσεων σε 24 ώρες, που έφθασαν τις 28.317, σύμφωνα με τα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία στην πολιτεία αυτή σπάνε αλλεπάλληλα ρεκόρ επί οκτώ ημέρες, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Οι περισσότεροι μαθητές και φοιτητές στη Φλόριντα επιστρέψουν στις τάξεις αυτή την εβδομάδα, την ώρα που συζητείται από τους αρμόδιους φορείς εάν θα πρέπει να απαιτείται η χρήση μάσκας από τα παιδιά.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες ότι θα ζητήσει την έγκριση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ώστε ο εμβολιασμός για την COVID-19 να γίνει υποχρεωτικός για τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα η οποία έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, με 617.303 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 36,04 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

ΗΠΑ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους Αμερικανούς στρατιωτικούς ως τα μέσα Σεπτεμβρίου

Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 θα γίνει υποχρεωτικός «έως τα μέσα Σεπτεμβρίου» για όλα τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, σε ένα σημείωμα προς τους εργαζόμενους του Πενταγώνου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε, σε ένα δελτίο τύπου, πως «στηρίζει σφόδρα» αυτήν την απόφαση, επιβεβαιώνοντας πως συμμερίζεται με τον Όστιν «μια αμετάβλητη δέσμευση προκειμένου να διασφαλιστεί πως τα στρατεύματά μας έχουν όλα τα αναγκαία εργαλεία, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους όσο ασφαλέστερα γίνεται».

Το Πεντάγωνο απασχολεί σχεδόν 1,4 εκατομμύρια εν ενεργεία στρατιώτες.

Στα τέλη Ιουλίου, ο Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει από τις ένοπλες δυνάμεις να σκεφθούν «πώς και πότε» θα προσθέσουν το εμβόλιο κατά της covid-19 στον κατάλογο των υποχρεωτικών εμβολίων για τους στρατιώτες.

Ο Λευκός Οίκος είχε, την ίδια περίοδο, κάνει γνωστό πως εκατομμύρια ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν, ειδάλλως θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια σειρά περιορισμών.

Μεξικό: 270 θάνατοι και 6.513 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 270 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 6.513 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το χρονικό σημείο τους 244.690 νεκρούς επί συνόλου 2.978.330 μολύνσεων.

Ο απολογισμός αυτός, ο 4ος βαρύτερος παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς, αναγνωρίζεται πάντως γενικά πως είναι υποτιμημένος. Το μεξικανικό υπουργείο Υγείας υπολόγιζε την 30ή Ιουνίου, επικαλούμενο δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα, πως τα θύματα μάλλον είναι σχεδόν 60% περισσότερα από όσα επιβεβαιώνονται επισήμως.

Κούβα: Σχεδόν 8.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 77 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 7.950 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το χρονικό σημείο τους 3.515 νεκρούς επί συνόλου 466.169 μολύνσεων.

Τα ενεργά κρούσματα είναι 46.746. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 474 ασθενείς.

Η Αβάνα, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας (2 εκατ. κάτοικοι), κατέγραψε τις περισσότερες μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο (1.625), ακολουθούμενη από τις επαρχίες Σιενφουέγος (1.071) και Σιέγο δε Άβιλα (798).

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Κούβα επιδεινώθηκε ραγδαία τους τελευταίους μήνες, παρότι δεν συγκρίνεται με αυτή σε άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Βραζιλία: Πάνω από 12.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 411 ασθενείς με την COVID-19, από 399 την προηγουμένη, και διαγνώστηκαν 12.085 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Αν και κάθε Δευτέρα οι αριθμοί τείνουν να είναι χαμηλότεροι, λόγω των καθυστερήσεων στην καταχώριση δεδομένων τα Σαββατοκύριακα, πρόκειται για τα λιγότερα κρούσματα που έχουν καταγραφεί από την 9η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει επισήμως ως αυτό το χρονικό σημείο 563.562 θανάτους επί συνόλου 20.177.757 μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτειά της. Ο απολογισμός των θυμάτων είναι ο δεύτερος βαρύτερος στην υφήλιο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων είναι ο τρίτος υψηλότερος στον κόσμο, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Γερμανία: Πρόσβαση σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους, αναρρώσαντες και όσους έχουν αρνητικό τεστ

Κατάργηση των δωρεάν τεστ για τον νέο κορονοϊό, συνεκτίμηση του αριθμού των κρουσμάτων με το ποσοστό των εμβολιασμένων και τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και πρόσβαση σε κλειστούς χώρους μόνο για τους εμβολιασμένους, τους αναρρώσαντες και ανθρώπους εμβολιασμένους με αρνητικό τεστ προβλέπει σχέδιο που θα υποβάλει σήμερα η καγκελαρία στη Διάσκεψη της Άγγελας Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild και το δίκτυο RND, με το σχέδιο που θα συζητηθεί σήμερα στο πλαίσιο της Διάσκεψης με αντικείμενο την πολιτική κατά της πανδημίας τους επόμενους μήνες, η Καγκελαρία προωθεί τον περιορισμό της παροχής δωρεάν τεστ για τον νέο κορονοϊό μόνο σε όσους δεν μπορούν, για ιατρικούς λόγους, να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, εγκύους και ανηλίκους. Ως πιθανότερη ημερομηνία εφαρμογής του νέου μέτρου θεωρείται η 10η Οκτωβρίου, όταν θα έχουν πλέον όλοι τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

Η είσοδος σε νοσοκομεία, γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, εστιατόρια, χώρους λατρείας, αθλητικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής θα επιτρέπεται μόνο σε όσους είτε έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, έχουν αναρρώσει από τη νόσο, ή υποβληθεί σε τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα.

Κατά τα δημοσιεύματα, ο νέοι κανόνες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ εντός του μήνα, αλλά μπορεί να τροποποιηθούν ή να καταργηθούν, αν ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού είναι –ανέλπιστα– χαμηλός. Ως όριο για την εφαρμογή ή την αναστολή των μέτρων προτείνεται να τεθούν τα 35 ή τα 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ανά εβδομάδα, με κατώτατο όριο για τον εμβολιασμό στη χώρα το 75 ως 80%. Για την ώρα, η λήψη μέτρων γίνεται αυτόματα όταν ο δείκτης ξεπεράσει το 35.

Η καγκελαρία σκοπεύει μεταξύ άλλων να ζητήσει από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να παρατείνει την «κατάσταση πανδημίας» στη χώρα πέραν της 11ης Σεπτεμβρίου, ώστε να υπάρχει η νομική βάση που απαιτείται για τη λήψη των περιοριστικών μέτρων.

Μαρτινίκα: Οι αρχές ζητούν από τους τουρίστες να εγκαταλείψουν τη νήσο λόγω κορονοϊού

Το νησί της Μαρτινίκας, στις γαλλικές Αντίλλες, το οποίο συνεχίζει να πλήττεται από κύμα κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, θα εισέλθει στη «δεύτερη φάση των περιοριστικών μέτρων», κάτι που συνεπάγεται ιδίως το κλείσιμο των παραλιών και την εντολή προς τους τουρίστες να «εγκαταλείψουν» το έδαφός του, ενημέρωσε ο νομάρχης χθες Δευτέρα.

«Θα εισέλθουμε στη δεύτερη φάση των περιοριστικών μέτρων (…). Τα εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν, εξαιρουμένων μόνο όσων πωλούν τρόφιμα και των φαρμακείων», ανέφερε ο νομάρχης, ο Στανισλάς Καζέλ, παροτρύνοντας «όλους όσοι παραθερίζουν», ειδικά αν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, «να εγκαταλείψουν» τη Μαρτινίκα.

«Τα ξενοδοχεία θα κλείσουν, εξαιρουμένων μόνο περιπτώσεων κάλυψης αναγκών υποδοχής επαγγελματιών και μονίμων κατοίκων», αυτό ισχύει επίσης για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, πρόσθεσε ο νομάρχης.

Καταστήματα που πωλούν σχολικά είδη θα επιτραπεί να ανοίξουν ξανά όταν «η υγειονομική κατάσταση βελτιωθεί».

«Οι εταιρείες και η δημόσια διοίκηση» επίσης «καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων» και να οργανώσουν τις υπηρεσίες τους κατά τρόπο ώστε «ο μέγιστος δυνατός αριθμός των εργαζομένων τους να μπορεί να τηλεργάζεται», ανέφερε ο κ. Καζέλ.

Ο νομάρχης της υπεράκτιας γαλλικής περιοχής διευκρίνισε πως χώροι πολιτισμού και ψυχαγωγίας «θα κλείσουν», χωρίς να εξαιρούνται «οι παραλίες», που «δεν θα είναι πλέον προσβάσιμες στο κοινό».

Οι κάτοικοι της Μαρτινίκας καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου το μέγιστο από τον τόπο διαμονής τους.

Τα δρακόντεια μέτρα «θα αρθούν όταν το επιτρέψει η υγειονομική κατάσταση» υποσχέθηκε ο κ. Καζέλ, διευκρινίζοντας πως θα επανεξεταστούν «σε 15 ημέρες».

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, ο Ολιβιέ Βεράν, αναμένεται στη Μαρτινίκα μεθαύριο Πέμπτη, καθώς η κατάσταση στο νησί χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά ανησυχητική» από τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Περίπου 240 μέλη του γαλλικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αναμένονται σήμερα Τρίτη στο νησί από τη μητροπολιτική Γαλλία, για αποστολή 15 ημερών στις Αντίλλες.

Η νήσος καταγράφει έναν από τους υψηλότερους δείκτες επίπτωσης σε όλη τη Γαλλία, 1.200 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Τα νοσοκομεία έχουν φθάσει στο 227% της δυναμικότητάς τους.

Ποσοστό μικρότερο από το 22% του πληθυσμού της Μαρτινίκας έχει εμβολιαστεί για την COVID-19 ως αυτό το στάδιο.

Τουρκία: Σχεδόν 24.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Το τουρκικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 117 ασθενείς με την COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στους 52.313 νεκρούς ως αυτό το χρονικό σημείο από την 11η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε στην επικράτεια της Τουρκίας.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 23.731 κρούσματα του SARS-CoV-2 (επί συνόλου 245.253 τεστ), αυξάνοντας τις καταγεγραμμένες μολύνσεις στις 5.942.271.

Αφότου άρχισε στην Τουρκία εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, τη 14η Ιανουαρίου –αξιοποιείται κυρίως το εμβόλιο της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinovac Biotech– έχουν λάβει μια δόση 42,14 εκατομμύρια πολίτες, 29,63 εκατ. και μια δεύτερη, ενώ συνολικά έχουν χορηγηθεί από τις αρχές πάνω από 77,55 εκατ. δόσεις, συμπεριλαμβανομένων τρίτων, ενισχυτικών.

Ισραήλ: Oι θάνατοι έφθασαν τους 6.555

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 4.954 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το άθροισμά τους να ξεπερνά πια το ορόσημο των εννιακοσίων χιλιάδων και να φθάνει τα 904.874, ενώ υπέκυψαν 14 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να αυξάνεται στους 6.555 νεκρούς ως αυτό το χρονικό σημείο.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στο Ισραήλ, την 20ή Δεκεμβρίου 2020, πάνω από 5,81 εκατ. πολίτες της χώρας – ή το 62,3% του πληθυσμού – έχουν λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19, 5,4 εκατ. έχουν λάβει και δεύτερη και κάπου 600.000 και τρίτη, αναμνηστική.

Ινδία: 373 θάνατοι και 28.204 κρούσματα σε 24 ώρες

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 373 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 28.204 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων μολύνσεων που ανακοινώνεται από το υπουργείο μετά τη 16η Μαρτίου.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην πελώρια ασιατική χώρα των 1,3 δισεκ. κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το χρονικό σημείο τους 428.682 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 32 εκατ. μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, τα οποία ωστόσο ινδοί και ξένοι ειδικοί εκτιμούν πως είναι πολύ υποτιμημένα.

Η Ινδία καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, πίσω από τις ΗΠΑ (617.303 νεκροί) και τη Βραζιλία (563.562) και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στην υφήλιο, πίσω από τις ΗΠΑ (36,04 εκατ.).

Ινδονησία: 1.475 θάνατοι σε 24 ώρες και 20.709 κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 1.475 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 20.709 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο αρχιπέλαγος έχει φθάσει ως αυτό το χρονικό σημείο τους 108.571 νεκρούς επί συνόλου 3.686.740 καταγεγραμμένων μολύνσεων.

Αφότου άρχισε η εθνική εκστρατεία ανοσοποίησης στην Ινδονησία, την τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο με σχεδόν 270 εκατομμύρια κατοίκους, έχουν λάβει μια δόση κάποιου από τα εγκεκριμένα εμβόλια για την COVID-19 πάνω από 50,6 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων 24,2 εκατ. έχουν λάβει και τη δεύτερη, κατά τα δεδομένα του υπουργείου. Η κυβέρνηση επιδιώκει να εμβολιαστούν 208 εκατ. κάτοικοι.

Ξεπέρασαν τους 177.000 οι θάνατοι στην Αφρική

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στα κράτη της Αφρικής έφθασε χθες Δευτέρα το απόγευμα τα 7.040.394, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Αφρικής (ACDC).

Τα Κέντρα, ο υγειονομικός οργανισμός της Αφρικανικής Ένωσης, πρόσθεσαν ότι ως αυτό το χρονικό σημείο σε όλη την ήπειρο έχουν επιβεβαιωθεί 177.400 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Η Νότια Αφρική, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Αίγυπτος και η Αιθιοπία είναι οι πέντε χώρες που έχουν καταγράψει τους υψηλότερους αριθμούς μολύνσεων στην ήπειρο.

Η νότια περιφέρεια καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα, ακολουθούμενη από τη βόρεια και την ανατολική περιφέρεια. Οι χώρες στο κεντρικό τμήμα της ηπείρου είναι αυτές που έχουν υποστεί το λιγότερο βαρύ πλήγμα ως τώρα, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα των ACDC.

Πηγή: ΑΠΕ, skai.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα