Top

ΗΠΑ: Νέο στάδιο δοκιμών του εμβολίου κατά του κοροναϊού

Αυτή την στιγμή, περισσότερα από 120 εμβόλια εξετάζονται σε όλο τον κόσμο.

Parallaxi
ηπα-νέο-στάδιο-δοκιμών-του-εμβολίου-κα-592288
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ @ UNSPLASH

Η αμερικανική εταιρεία Biotech Moderna αναφέρει ότι ξεκινά τη φάση της τρίτης δοκιμής του υποψηφίου εμβολίου κατά του κορονοϊού, έπειτα από επιτυχημένες προηγούμενες δοκιμές.

Σε αυτήν την επόμενη φάση δοκιμών, περίπου 30.000 υγιείς εθελοντές θα λάβουν δύο δόσεις του εμβολίου, σε απόσταση 28 ημερών, για να δουν αν μπορεί να τους προστατεύσει από τον πανδημικό ιό.

Το εμβόλιο ονομάζεται mRNA-1273 και περιέχει ένα μικρό τμήμα γενετικού κώδικα από τον κορονοϊό.

Δεν θα προκαλέσει την ίδια την ασθένεια, αλλά η επιστημονική ομάδα ελπίζει ότι θα εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος για να αναγνωρίσει και να καταπολεμήσει τη μόλυνση από τον ιό.

Οι μισοί από τους εθελοντές που θα συμμετέχουν στην έρευνα, θα λάβουν το πραγματικό εμβόλιο, ενώ οι άλλοι μισοί, που θα επιλεγούν τυχαία, θα λάβουν δύο δόσεις ενός αλατούχου εικονικού φαρμάκου. Θα χρειαστούν μήνες για να διαπιστώσουν εάν τελικά λειτουργεί το εμβόλιο.

Το εμβόλιο της Moderna δεν είναι το πρώτο που εισήλθε στις δοκιμές της τρίτης φάσης. Η φάση της δοκιμής ενός εμβολίου αποτελεί εκείνο το στάδιο προτού υποβληθεί στην υπεύθυνη ρυθμιστική αρχή για αξιολόγηση και πιθανή έγκριση.

Το στάδιο της τρίτης δοκιμής ενός εμβολίου κορονοϊού από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ήδη σε εξέλιξη.Υπάρχουν περισσότερα από 120 εμβόλια κορονοϊού που εξετάζονται για την αποτελεσματικότητα τους σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: BBC

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα