Διεθνή

Ιράκ: Οκτώ νεκροί από τις πλημμύρες στην Αρμπίλ

Εικόνες σοκ.

Parallaxi
ιράκ-οκτώ-νεκροί-από-τις-πλημμύρες-στη-858669
Parallaxi

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Αρμπίλ στην περιοχή του αυτόνομου Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Όμιντ Χόσναου.

«Οι πλημμύρες ξεκίνησαν στις 04:00 και προκάλεσαν οκτώ θανάτους μεταξύ των οποίων γυναικών και παιδιών», κυρίως σε λαϊκές συνοικίες ανατολικά της πόλης Αρμπίλ (πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας), διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Τέσσερα μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας που είχαν έρθει να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους τραυματίστηκαν όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα νερά, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στην Αρμπίλ, ο Σαρκαούτ Καράχ, δήλωσε πως μεταξύ «των οκτώ ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, ένας χτυπήθηκε από κεραυνό, και οι υπόλοιποι πνίγηκαν στα σπίτια τους».

Πολλοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Πολλές οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «σημαντικές υλικές ζημιές».

Ο εκπρόσωπος δήλωσε εξάλλου πως «διεξάγονται έρευνες για την ανεύρεση ανθρώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι», υπογραμμίζοντας πως ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να είναι μεγαλύτερος.

Στα περίχωρα του Αρμπίλ, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε χείμαρρους λάσπης να κυλάνε στους δρόμους. Στην άκρη ορισμένων δρόμων, λεωφορεία, βαρέα οχήματα, βυτιοφόρα παρασύρθηκαν από τα νερά και βρέθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο στο κράσπεδο, μερικά γερμένα στο πλάι.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Αρμπίλ κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους εκτός αν χρειάζεται οπωσδήποτε να μετακινηθούν, λέγοντας πως αναμένονται και άλλες βροχές και πως πλημμύρες μπορεί να πλήξουν την πόλη Αρμπίλ και τα περίχωρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας και οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού καθώς και οι ιατρικές ομάδες και οι ομάδες της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και των δήμων των τομέων της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα