Top

Ηράκλειο – Σεισμός: Βίντεο από το εσωτερικό σπιτιού μετά τα 5,8 Ρίχτερ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο υγειονομικός μηχανισμός της 7ης ΥΠΕ για την Π.Ε Ηρακλείου

Parallaxi
ηράκλειο-σεισμός-βίντεο-από-το-εσωτε-822469
Parallaxi
Πηγή: Cretalive

Θλιβερές είναι οι εικόνες που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος. Τα 5,8 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το Ηράκλειο Κρήτης προκάλεσαν ζημιές σε πολλές περιουσίες, ενώ ένας ένας άνδρας 62 χρονών βρέθηκε νεκρός μέσα σε συντρίμμια εκκλησίας που κατέρρευσε.

Xαρακτηριστικό του μεγέθους και της διάρκειας που είχε ο σεισμός είναι το βίντεο κυρίας Αγγελικής, από το Ηράκλειο. Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά ο σεισμός έκανε άνω κάτω το εσωτερικό του σπιτιού της, με τα δωμάτια του σπιτιού να παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο.

«Είμαι ακόμα τρομοκρατημένη. Μένω στο κέντρο του Ηρακλείου σε μια παλιά πολυκατοικία του 1980 στον 5ο όροφο. Κουνηθήκαμε πάρα πολύ, είχε διάρκεια ο σεισμός και έπεφταν πράγματα. Έτρεμε όλο το κτίριο. Σε κάποια στιγμή νόμιζα πως πάει πέφτει το κτίριο. Κατεβήκαμε σιγά σιγά κάτω, φοβόμασταν μήπως κάνει κι άλλο σεισμό. Μετά από λίγο έκανε κι άλλο μετασεισμό. Μέχρι τώρα έχουμε συνέχεια μετασεισμούς, μεγάλους με διάρκεια. Το βράδυ δεν θα μείνω σπίτι. Μάζεψα τα πράγματά μου κι έφυγα. Φοβόμαστε πάρα πολύ!», λέει χαρακτηριστικά στο iefimerida.gr η κυρία Αγγελική.

Συγκλονίζει η αδερφή του άτυχου 62χρονου – «Μπήκε στο εκκλησάκι και έγινε ο σεισμός»

Η αδερφή του άτυχου 62χρονου αποκαλύπτει ότι ο άνδρας ήταν μόνος του όταν πήρε τη μοιραία απόφαση να μπει στο εκκλησάκι. Μια απόφαση που του στοίχισε τη ζωή.

«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Πολύ εργατικός. Τέλειος! Και σύζυγος και στα παιδιά και στην οικογένειά μας σε όλους… » λέει η αδερφή του 62χρονου που έχασε τη ζωή του στο σεισμό της Κρήτης.

Μιλώντας στην εκπομπή TLIVE, αποκαλύπτει ότι ο άνδρας ήταν μόνος του όταν πήρε τη μοιραία απόφαση να μπει στο εκκλησάκι. Μια απόφαση που του στοίχισε τη ζωή.

«Ο γιος του είναι συγκλονισμένος. Ήταν ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος. Υπέροχος αλλά… κακή τύχη. Πήγε για βόλτα και έκανε σεισμό… Μπήκε μέσα για να δει. Ο γιος του δεν ήταν μαζί του» είπε η αδερφή του θύματος, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Σύμφωνα με την ίδια, ο 62χρονος ήταν πατέρας 2 παιδιών και πρόσφατα είχε γίνει και παππούς…

https://youtu.be/N3hx-ZZDsKw

Ετοιμότητα υγειονομικού μηχανισμού 7η ΥΠΕ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο υγειονομικός μηχανισμός της 7ης ΥΠΕ για την Π.Ε Ηρακλείου όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη. Μέχρι αυτή την ώρα, τριάντα πέντε περιστατικά έχει διαχειριστεί το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου με ορισμένα από αυτά να μεταφέρονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου το οποίο και εφημερεύει. Εκεί, όπως ανέφερε η κυρία Μπορμπουδάκη οι γιατροί και νοσηλευτές διαχειρίστηκαν συνολικά 24 περιστατικά με κάποια να προέρχονται από το Κ.Υ. της περιοχής που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό.

Στο Βενιζέλειο παραμένουν για νοσηλεία ο νεαρός που βρισκόταν μέσα στην εκκλησία που κατέρρευσε μαζί με τον άτυχο 65χρονο που ανασύρθηκε νεκρός. Επίσης νοσηλεύονται μία 80χρονη με κάταγμα στο ισχίο και δύο ακόμη πολίτες με ελαφρά κατάγματα. Κανείς σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

«Όλες οι μονάδες υγείας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Αναμένουμε να φτάσει σε λίγη ώρα μία κινητή μονάδα η οποία θα παραμείνει στο χώρο που στήνονται οι σκηνές ώστε οι πολίτες να έχουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται, με νοσηλευτές και γιατρούς οι οποίοι για όλο το 24ωρο θα βρίσκονται στις επάλξεις», δήλωσε η κυρία Μπορμπουδάκη συμπληρώνοντας πως ακόμη μία σκηνή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών θα στηθεί έξω από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου ώστε σε περίπτωση σεισμού και αν χρειασθεί ανάγκη που δεν θα μπορεί να καλύψει το Κ.Υ, να λειτουργήσει το προσωπικό που θα είναι σε επιφυλακή στην ιατρική σκηνή.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Θα κάνουμε την προσπάθεια, απόψε, να φιλοξενήσουμε σε σκηνές και σε ξενοδοχεία μέχρι 2.500 ανθρώπους», μετά και την απόφαση που λήφθηκε να στηθούν 100 σκηνές όχι μόνο στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου αλλά και σε περιοχές με ανοιχτό χώρο ώστε να μπορέσουν πολίτες που έχουν ανάγκη να βρεθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον και κοντά στα σπίτια τους.

Αυτή την ώρα ο υπουργός βρίσκεται στο χωριό Μελέσσες του Δήμου Αχαρνών Αστερουσίων όπου επίσης υπάρχουν κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Εγκαθίστανται οι σκηνές στο Αρκαλοχώρι και την ευρύτερη περιοχή που θα φιλοξενήσουν τους κατοίκους          

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εγκατάστασης των σκηνών στις οποίες θα διανυκτερεύσουν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου που αδυνατούν να μείνουν στα σπίτια τους, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν σε αυτά από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή.

εικόνα: cretalive.gr

Ένοπλες δυνάμεις, εθελοντές και μέλη του Ερυθρού Σταυρού προχωρούν στην εγκατάσταση των σκηνών στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, ενώ ήδη συγκεντρώνονται και οι κάτοικοι της περιοχής που θα φιλοξενηθούν στον πρόχειρο καταυλισμό.

Τις εργασίες επιθεωρεί κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή από νωρίς το μεσημέρι.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και σε οικισμούς του δήμου Μίνωα Πεδιάδας, όπου σε ανοιχτούς χώρους εγκαθίστανται σκηνές για να φιλοξενήσουν τους κατοίκους χωρίς αυτοί να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, αύριο αναμένονται περισσότεροι από 40 μηχανικοί να μεταβούν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Πηγές: ΑΠΕ-in.g- iefimerida.gr-cretalive.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα