Διεθνή

Ιρίνα Καραμάνος: Η ελληνίδα σύντροφος του νέου αριστερού προέδρου της Χιλής

Πρόκειται για την κόρη του Τζορτζ Καραμάνος, προέδρου της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγκο

Parallaxi
ιρίνα-καραμάνος-η-ελληνίδα-σύντροφος-860157
Parallaxi
φωτογραφία από facebook

Μία Ελληνίδα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο πλάι του 35χρονου Γκάμπριελ Μπόριτς, ο οποίος, μετά τη θριαμβευτική νίκη του έναντι του δεξιού αντιπάλου του στις χθεσινές προεδρικές εκλογές, αναδείχθηκε ο νεότερος πολιτικός που γίνεται πρόεδρος της Χιλής.

Πρόκειται για την 32χρονη Ιρίνα Καραμάνος, κόρη του Τζορτζ Καραμάνος ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγκο.

Η Ιρίνα και ο νέος πρόεδρος εδώ και 2,5 χρόνια διατηρούν δεσμό με τα χιλιανά ΜΜΕ να αναφέρουν πως τόσο ο άνδρας όσο και η κόρη του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη νίκη του αριστερού πολιτικού.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155639370840996&set=pb.680680995.-2207520000..&type=3

Σε ανάρτηση της η Κατερίνα Χατζιδάκι, επιδιώκει να μας τη γνωρίσει καλύτερα, γράφοντας:

Η Ιρίνα Καραμάνος είναι μια 32χρονη κοπέλα είναι κοινωνικός επιστήμονας με σπουδές στην εκπαίδευση, την ανθρωπολογία, την πολιτιστική διαχείριση και την εκπαίδευση του πολίτη. Είναι μαχητική και μητροπολιτική εκπρόσωπος του κόμματος Κοινωνική σύγκλιση, του ίδιου που εκπροσωπεί τον υποψήφιο πρόεδρο. Οι στενοί της φίλοι την περιγράφουν ως άτομο «χαμηλών τόνων» και «επιφυλακτικό». Στον στενό κύκλο του Μπόριτς διαβεβαιώνουν ότι η Ιρίνα είναι σαν τον κύριο «έμπιστο» του και σύμβουλο του «πολιτικού προβληματισμού». ή Καραμάνος ήταν βασικός στη στιγμή που το Ευρύ Μέτωπο προσπάθησε να πείσει τον Μπόριτς να είναι υποψήφιος για την προεδρία, αφού έπαιξε ρόλο συγκράτησης μαζί του και τον ενθάρρυνε να πάρει την απόφαση. Η Ιρίνα είναι κόρη του Γιώργου Καραμάνου, ο οποίος για χρόνια ήταν πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγο. Γκάμπριελ Μπόριτς, ο νέος πρόεδρος τής Χιλής, του οποίου η οικογένεια μετακόμισε από την Κροατία τον 19ο αιώνα.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα