Διεθνή

Ισπανία: Ασθενείς που νικούν τον κορονοϊό αναρρώνουν στην παραλία

Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η ψυχολογία τους και ο οργανισμός τους μετά τη «μάχη» που έδωσαν.

Parallaxi
ισπανία-ασθενείς-που-νικούν-τον-κορον-653437
Parallaxi
Πηγή Φωτογραφίας – Hospital del Mar – Instagram

Μία πρωτοποριακή μέθοδο ανάρρωσης από τον κορονοϊό επιλέγουν γιατροί στη Βαρκελώνη, προσφέροντας μία επίσκεψη σε παραλία στους ασθενείς που έχουν εξέλθει από την εντατική.

Μετά από μία σκληρή και πολυήμερη «μάχη» στην εντατική, οι ασθενείς που επισκέπτονται τις παραλίες, εφόσον η υγεία τους το επιτρέπει, βελτιώνουν κατά πολύ τη ψυχολογική τους κατάσταση, αλλά και τον οργανισμό τους.

«Ηταν μια από τις καλύτερες ημέρες που μπορώ να θυμηθώ» ανέφερε ασθενής που μετά από δύο μήνες στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Ισπανίας κατάφερε με τη συνοδεία γιατρού και νοσηλευτών να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα της Μεσογείου.

https://www.instagram.com/p/CEtp0whhne7/

Η ιατρική ομάδα του Οσπιτάλ δελ Μαρ μελετά με αυτόν τον τρόπο κατά πόσο μία επίσκεψη στην παραλία, έστω και λίγα μέτρα μακριά από την κλινική, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αλλαγή της ψυχολογίας, αλλά και της υγείας των ανθρώπων που δίνουν πολύμηνη «μάχη» με τον κορονοϊό στην εντατική.

Το πρόγραμμα αυτό διακόπηκε για λίγο διάστημα, αφού οι συγγενείς δεν μπορούσαν να επισκεφτούν τους ασθενείς στην κλινική, όμως άρχισε και πάλι μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

https://www.instagram.com/p/CC0WrYPqDOl/

Ακόμη και δέκα λεπτά παρουσίας στο χώρο με θέα τη θάλασσα, αρκούν σύμφωνα με τους γιατρούς για να βελτιωθεί η κατάσταση των ασθενών.

Πλέον στο επίκεντρο μπαίνει κατά πόσο η συγκεκριμένη πρακτική μπορεί να έχει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη στην υγεία τους.

https://www.instagram.com/p/CA6CcOcBAys/

«Είναι σημαντικό να κρατούμε στο μυαλό μας τη σημασία της συναισθηματικής κατάστασης των ασθενών και να προσπαθούμε να εργαζόμαστε για να τη βελτιώσουμε από τα πρώτα στάδια της ανάρρωσής τους,» εξηγεί η Δρ Μαρίν.

Όσο για τον 60χρονο κ. Εσπάνια, που αισθάνεται όλο και καλύτερα πλέον, η επίσκεψη στην παραλία ήταν ένας πολύ καλός οιωνός: «Να δούμε τώρα μήπως με αφήσουν να πιω και καμιά μπίρα στην καφετέρια του νοσοκομείου,» είπε έχοντας εμφανώς διάθεση για αστεία πια.

https://www.instagram.com/p/CA-7LsEjQ8D/

*με πληροφορίες από: Associated Press / BBC / Καθημερινή

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα