Διεθνή

Ιταλία: Έριξαν μαύρο υγρό και στο συντριβάνι της Πιάτσα Ναβόνα

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη ενέργεια σε άλλους ιστορικούς χώρους της Ιταλίας, όπως το σιντριβάνι Barcaccia, στη Ρώμη.

Parallaxi
ιταλία-έριξαν-μαύρο-υγρό-και-στο-συντρ-1004527
Parallaxi

Aκτιβιστές για το κλίμα έριξαν «μαύρο υγρό με βάση τον άνθρακα» στο διάσημο συντριβάνι Fontana dei Quattro Fiumi (Συντριβάνι των Τεσσάρων Ποταμών), στη Ρώμη, προκειμένου να «κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μαύρο μέλλον που περιμένει την ανθρωπότητα».

«Το μέλλον μας είναι τόσο μαύρο όσο αυτό το νερό» λέει η ομάδα ονόματι «Ultima Generazione» («Τελευταία Γενιά») στην ιστοσελίδα της.

«Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή και με την άνοδο της θερμοκρασίας, είμαστε εκτεθειμένοι στην ξηρασία από τη μία πλευρά και στις πλημμύρες από την άλλη. Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια, αλλά αν δεν φτάσουμε άμεσα σε μηδενικές εκπομπές, θα είναι τρομερά» τονίζουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Πιστεύεται πως πρόκειται για την ίδια ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα που ηγήθηκε διαμαρτυριών σε άλλους ιστορικούς χώρους της Ιταλίας, όπως το σιντριβάνι Barcaccia, στη Ρώμη, καθώς έριξαν μαύρο υγρό στο σιντριβάνι την 1η Απριλίου.

Το διάσημο συντριβάνι Fontana dei Quattro Fiumi (Σιντριβάνι των Τεσσάρων Ποταμών) βρίσκεται στην Πιάτσα Ναβόνα της Ρώμης και σχεδιάστηκε από τον Ιταλό γλύπτη, Τζιαν Λορέντσο Μπερνίνι, το 1651. Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, καταδίκασε την ενέργεια των ακτιβιστών και δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να «πληρώσουν από την τσέπη τους».

Συμπλήρωσε τέλος ότι: «Πρέπει να καταγράψουμε ακόμα μία βεβήλωση που θέτει σε κίνδυνο την ομορφιά ενός από τα εμβληματικά έργα τέχνης του έθνους μας. Όπως έχω εξηγήσει πολλές φορές, πρόκειται για πράξεις κατά του περιβάλλοντος, το οποίο ισχυρίζονται ότι θέλουν να υπερασπιστούν, διότι η έννοια του τοπίου περιλαμβάνει ό,τι όμορφο έχει παραγάγει κατά τη διάρκεια αιώνων ιστορίας η ανθρώπινη ιδιοφυΐα».

Με πληροφορίες από CNN

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα