Διεθνή

Δραματική αύξηση των κρουσμάτων σε Ιταλία και Γαλλία

Κατά το τελευταίο 24ώρο

Parallaxi
δραματική-αύξηση-των-κρουσμάτων-σε-ιτ-575934
Parallaxi

κορκοροναϊός 5 στολη

Νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν οκτακόσια σαράντα πέντε, διακόσια τρία περισσότερα σε σχέση με χθες. Έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, από τις 16 του περασμένου Μαίου. Η αύξηση των εστιών μόλυνσης, το τελευταίο δεκαήμερο, είναι αδιάκοπη.

Όπως τονίζουν οι Ιταλοί επιστήμονες, σημαντικό ρόλο στην ανοδική αυτή πορεία, παίζει η επιστροφή Ιταλών τουριστών από το εξωτερικό. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώθηκαν νέα κρούσματα και στις είκοσι μια ιταλικές περιφέρειες.

Τα περισσότερα νέα περιστατικά καταγράφηκαν στις περιφέρειες Βένετο, Λομβαρδία, στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, της Φλωρεντίας και της Μπολόνια.

Γαλλία: Στα 4.711 τα νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ για την μετά την καραντίνα εποχή

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε άλλα 4.711 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός που συνιστά ρεκόρ για την περίοδο μετά την άρση της καραντίνας. Τόσο υψηλός αριθμός μολύνσεων δεν είχε καταγραφεί από την κορύφωση της πανδημίας, στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είχαν καταγραφεί 7.578 μολύνσεις στις 31 Μαρτίου. Όμως από τότε, ελάχιστες φορές τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 4.500 μέσα σε ένα 24ωρο.

Αν και τα κρούσματα αυξάνονται, ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει σχετικά σταθερός. Οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες και σήμερα αναφέρθηκαν μόνο 12.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα