Ελλάδα

Κ. Μάλαμα : “Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολυμπιάδας κι η καθημερινότητα του πολίτη στο επίκεντρο”.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα.

Parallaxi
κ-μάλαμα-η-αντιπλημμυρική-θωράκιση-654143
Parallaxi

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, ολοκληρώνοντας έτσι τον έκτακτο κύκλο επισκέψεων της στους Δημάρχους της Χαλκιδικής. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα μεγάλα και μικρά θέματα που απασχολούν τον Δήμο Αριστοτέλη, έγινε αναφορά σε όλες τις εκκρεμότητες σε έργα, σε ανάγκες και υποδομές, ενώ αναλύθηκε διεξοδικά και το φλέγον ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ολυμπιάδας.

Ως προς το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη παρέδωσε στην Κυριακή Μάλαμα το σύνολο της μελέτης αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ολυμπιάδας, η οποία εκπονήθηκε από τον Δήμο, -με δικά του μέσα-, κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Η μελέτη αυτή βρίσκεται, ήδη, στα χέρια της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, που είναι εκ του νόμου αρμόδια. Η Κυριακή Μάλαμα ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την πρόθεση της να θέσει την μελέτη υπόψη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, τον οποίο θα καλέσει στη Βουλή σε συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, τις αμέσως επόμενες ημέρες, μέσα από τη διαδικασία της Επίκαιρης Ερώτησης.

Στο ζήτημα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο Δήμο Αριστοτέλη, η Κυριακή Μάλαμα επανέλαβε τη θέση της για την ανάγκη χάραξης μιας διαφορετικής πορείας, με περιορισμό των εξορύξεων μετάλλων, με περιβαλλοντική αποκατάσταση, με προοπτικές μεγαλύτερης συμμετοχής της Βόρειας Χαλκιδικής στην τουριστική ανάπτυξη, με ισχυροποίηση της αγροτικής οικονομίας και με αναβάθμιση των υποδομών καθημερινότητας και ποιότητας ζωής. Αναλύθηκαν επίσης σημαντικοί φάκελοι, όπως το θέμα της αναβάθμισης των λιμένων, τα προβλήματα που τελματώνουν το λιμάνι της Ουρανούπολης, οι οδικούς άξονες, η διαχείριση των υδάτων. 

Τέλος, έγινε εκτενής αναφορά στις τεράστιες ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης σε πόρους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για την καθαριότητα των σχολείων, για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για την στήριξη των δομών αλληλεγγύης. Η Κυριακή Μάλαμα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα για την κάλυψη των ανελαστικών κονδυλίων των Δήμων κι οι οποίες σχετίζονται με την αντιμετώπιση των υγειονομικών αναγκών, την ώρα που τα έσοδα από δημοτικές εισπράξεις και τέλη καταρρέουν λόγω της κρίσης. 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα