Κ. Μάλαμα : Να ακυρωθεί άμεσα η χωροθέτηση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο λόφο Καμενίκου του Αγίου Νικολάου

Το πρόβλημα επισημάνθηκε από τον Σύλλογο “Ακτή Λιβροχιού - Τρανή Αμμούδα”.

Parallaxi
κ-μάλαμα-να-ακυρωθεί-άμεσα-η-χωροθέτη-354331
Parallaxi

Αναφορά προς τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κι Εσωτερικών κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το ζήτημα της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας άνω των 30 μέτρων στο λόφο Καμενίκου του Αγίου Νικολάου. Το πρόβλημα επισημάνθηκε από τον Σύλλογο “Ακτή Λιβροχιού – Τρανή Αμμούδα”, ο οποίος σε σχετική επιστολή του υπογραμμίζει τους πολύ σοβαρούς κινδύνους υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας από την χωροθέτηση κεραίας πολύ μεγάλου μεγέθους (32 μέτρων – αντίστοιχο ύψος πολυόροφης πολυκατοικίας), σε ελάχιστη απόσταση από οικίες, αλλά και την υποβάθμιση του φυσικού τοπίου που θα προκύψει από την ογκώδη εγκατάσταση σε απόσταση αναπνοής από τον Άγιο Νικόλαο και την πανέμορφη παραλία της Τρανής Αμμούδας. Η Κυριακή Μάλαμα καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία να επανεξετάσουν την χωροθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας, ταυτόχρονα και με την απομάκρυνση της κεραίας που υπάρχει εδώ και χρόνια εντός του χωριού του Αγίου Νικολάου, ώστε να τοποθετηθούν σε κατάλληλο σημείο, μακριά από οικίες και τοπία φυσικού κάλλους. Το ψηφιακό σήμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό που θα πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους, αλλά η χωροθέτηση κεραιών θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την ασφάλεια των πολιτών και τον σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος.

Δείτε την επιστολή:

Για τους κ. Υπουργούς :

– Περιβάλλοντος κι Ενέργειας.

– Εσωτερικών.

Θέµα : Σχεδιαζόµενη τοποθέτηση κεραίας στο λόφο Καµινίκο του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής.

Αξιότιµοι κ. Υπουργοί,

Ο σύλλογος µας “Ακτή Λιβροχιού – Τρανή Αµµούδα” που έχει ως βασικό σκοπό ύπαρξης τη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος , παρατηρεί έργο εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο λόφο ΚΑΜΙΝΙΚΟΣ κοντά στο χωριό του Αγ. Νικολάου κι ακριβώς δίπλα στα σπίτια µόνιµων κατοίκων και παραθεριστών της παραλίας Λιβροχιό –Τρανή Αµµούδα . Επειδή η τοπική Δηµοτική Αρχή δεν µας ενηµερώνει για το θέµα, ούτε µας παρουσιάζει τις σχετικές άδειες εγκατάστασης της κεραίας, σας παρακαλούµε να µας ενηµερώσετε για τον τύπο της κεραίας , αν είναι Α ή Β κατηγορίας, αν υπάρχει περιβαλλοντική µελέτη των επιπτώσεων σε ανθρώπους και περιβάλλον. Θεωρούµε ότι η επιλογή του τόπου εγκατάστασης της κεραίας είναι λανθασµένη καθότι πρόκειται για περιοχή υψηλού περιβαλλοντικού κάλλους, είναι πολύ κοντά σε σπίτια και θα εκπέµπει ακτινοβολώντας χιλιάδες κατοίκους, παραθεριστές και επισκέπτες της όµορφης παραλίας µας. Παρακαλούµε να αποτρέψετε την τοποθέτησή της και να επιλεγεί ένας τόπος πιο µακριά από την κατοικηµένη περιοχή µας , καθώς και να µας αποστείλετε εγγράφως όλες τις εµπλεκόµενες άδειες .

Με τιµή το ΔΣ του συλλόγου

Επιβάλλεται άμεση επανεξέταση της σχεδιαζόμενης χωροθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο λόφο Καμενίκο του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 17 Αυγούστου 2020 επιστολή του Συλλόγου “Ακτή Λιβροχιού – Τρανή Αμμούδα”, με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη άμεσης επανεξέτασης των σχεδιασμών για τοποθέτηση μεγάλης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο λόφο Καμενίκο του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η σχεδιαζόμενη χωροθέτηση γειτνιάζει με κατοικίες, καταλαμβάνει μία περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς της Σιθωνίας και δεν συμβαδίζει με όλες τις σύγχρονες τάσεις για τοποθέτηση των υποδομών ψηφιακού σήματος σε περιοχές εκτός οικιστικού ιστού κι εκτός τόπων φυσικής ομορφιάς και τουριστικής επισκεψιμότητας. Επίσης, στην επιστολή υπογραμμίζεται η ανάγκη άμεσης ενημέρωσης και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, με δεδομένο ότι ο Άγιος Νικόλαος εδώ και πολλά χρόνια επιβαρύνεται με την ύπαρξη μίας κεραίας εντός του οικισμού, η απομάκρυνση της οποίας αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων. Η χωροθέτηση στο πλαίσιο αυτό μίας δεύτερης κεραίας, αντί της απομάκρυνσης της ήδη υπάρχουσας, θα αποτελέσει πολύ σοβαρό πρόβλημα για την καθημερινότητα της ζωής στην περιοχή.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα