Επικαιρότητα

Κ. Μητσοτάκης: Ζήτησε πριν από λίγο διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών

Αμέσως μετά την συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα μεταδοθεί δήλωση του K. Μητσοτάκη με την οποία θα απευθυνθεί στους πολίτες.

Parallaxi
κ-μητσοτάκης-ζήτησε-πριν-από-λίγο-διάλ-998475
Parallaxi

Εικόνα: Glomex

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  βρέθηκε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εκεί συνάντησε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και της ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 21 Μαΐου εκκινώντας και τυπικά την προεκλογική περίοδο.

Αμέσως μετά την συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα μεταδοθεί δήλωση του K. Μητσοτάκη με την οποία θα απευθυνθεί στους πολίτες περιγράφοντας την σημασία που έχει η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας, η εμπιστοσύνη των αγορών και των εταίρων που αποτελούν προϋπόθεση για την επίτευξη του εθνικού στόχου ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, καθώς και την σημασία που έχει για την περαιτέρω ανάπτυξη.

Εν συνεχεία, θα υπογραφεί από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δια περιφοράς η απαιτούμενη για τη διάλυση της Βουλής πρόταση και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα θα θυροκολληθεί στη Βουλή έως τις 18.00.

Στα Χανιά το απόγευμα ο πρωθυπουργός

Το απόγευμα ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στα Χανιά όπου θα μιλήσει στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση στο Παλιό Λιμάνι, εγκαινιάζοντας από την ιδιαίτερη πατρίδα του την επίσημη προεκλογική περίοδο.

Θα έχει προηγηθεί επίσκεψη στο πρώην Στρατόπεδο «Ταξίαρχου Δημητρίου Μαρκόπουλου» το οποίο παραχωρείται στο Δήμο Χανίων προς αξιοποίηση.

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει την περιοδεία στην Κρήτη με επίσκεψη στο Ρεθύμνου, ενώ θα παραστεί στην εκδήλωση της υπογραφής της σύμβασης του έργου ΣΔΙΤ για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη του ΒΟΑΚ, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης.

Με πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Γιάννης Καντέλη για το iefimerida 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα