Ελλάδα

Κ. Βαξεβάνης προς Κυβέρνηση: Είσαστε τόσο μικροπρεπείς που ακόμη και με κορονοϊό με κάνετε στόχο

Αναλυτικά η απάντηση του δημοσιογράφου στο υπουργείο.

Parallaxi
κ-βαξεβάνης-προς-κυβέρνηση-είσαστε-τό-558735
Parallaxi

Απάντηση στο υπουργείο Υγείας δίνει με τη σειρά του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος χθες ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μολύνθηκε από κοροναϊό. 

“Είσαστε τόσο μικροπρεπείς που ακόμη και άρρωστο από κορονοϊό με κάνετε στόχο”, αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του, στο documentonews.gr

O δημοσιογράφος αναφέρει συγκεκριμένα:

“Το απόγευμα του Σαββάτου, δημοσίευσα στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, το Editorial του Documento, το οποίο αποτελεί την προσωπική μου μαρτυρία από την μάχη με τον κορονοϊό.

Στο κείμενο περιγράφω τη μοναξιά και την αγωνία όσων νοσούν από κορονοϊό χωρίς να είναι σε κάποιο νοσοκομείο. Έγραφα επίσης πως όσο νοσούσα, δεν με πήρε κανένας από τον ΕΟΔΥ για να με ενημερώσει, ενώ όταν πήρα εγώ τηλέφωνο δεν απάντησε κανένας. Μίλησα για την πλήρη έλλειψη πρωτοκόλλων για τους ανθρώπους που νοσούν στο σπίτι (καμιά προστασία με αντιβιοτικά για επιμολύνσεις ή αντιφλεγμονώδη) . Περιέγραφα πώς έμεινα σπίτι χωρίς καμία ενημέρωση για το τι κάνω με τους οικείους μου.

Από την ώρα της δημοσίευσης, εκτός από ευχές χιλιάδων ανθρώπων για ανάρρωση τους οποίους ευχαριστώ, πήρα και δεκάδες μηνύματα με μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν πως δεν είμαι κάποια εξαίρεση αλλά ο κανόνας.

Στη μαρτυρία μου, ένοιωσε την ανάγκη να απαντήσει το Υπουργείο Υγείας, αποδίδοντας ευθύνες στο διαγνωστικό εργαστήριο που κατέθεσε με καθυστέρηση τα στοιχεία μου στο Εθνικό Κέντρο.

Η κυβέρνηση, ακόμη και σε ένα προσωπικό μου θέμα υγείας μάλιστα, επιδεικνύει πρωτοφανή μικρότητα. Ακόμη και στο κρεβάτι της αρρώστιας γίνομαι στόχος. Το δε υπουργείο Υγείας αφού ενοχοποιεί το διαγνωστικό κέντρο, επιρρίπτει ευθύνες σε μένα μήπως κόλλησα κάποιον δικό μου άνθρωπο. Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι.

Τα λένε όλα αυτά σε ασθενείς, ενώ έχουν καβαλήσει τα ποδήλατα και κάνουν βόλτες πάνω από τα μνήματα για τέρψη και ευχαρίστηση. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Δεν έχει νόημα να πιέζομαι κιόλας λόγω αρρώστιας. Οπότε θα το πως όπως μου έρχεται. Είσαστε απίστευτες πατσαβούρες. Αυτή τη φορά συμπεριλαμβάνω και εσένα Βασίλη Κικίλια. Τα υπόλοιπα μόλις αναρρώσω πλήρως”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα